Σε πανελλαδικό κύκλωμα ναρκωτικών το Ζεφύρι

Είκοσι συλλήψεις, οι 2 από αυτές στη Μεσσηνία -η μια μάθαμε στο Κοπανάκι- είχαν γίνει μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, 3 Δεκεμβρίου, μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία και Ζεφύρι Αττικής, για την εξάρθρωση μεγάλης σπείρας διακίνησης ναρκωτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σπείρα είναι μπλεγμένος και Μεσσήνιος πρώην αστυνομικός, ο οποίος υπηρέτησε στο Σώμα ως αξιωματικός, ενώ φαίνεται ότι συμμετείχαν σε αυτή και ποινικοί από τις φυλακές. Εντυπωσιακός μαθαίνουμε ότι θα είναι ο αριθμός των ατόμων που περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι αγγίζουν τους 150. 
Μεταξύ των συλληφθέντων ακούγεται ότι είναι και δασικός υπάλληλος. Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία αστυνομικών δυνάμεων από τη Μεσσηνία, την Ηλεία και την Αρκαδία, καθώς και της Λακωνίας και της Αττικής. 
Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, 3 Δεκεμβρίου, στην Ηλεία όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν 14 άτομα σε Πύργο, Αμαλιάδα, Γαστούνη, Λευκοχώρι, Σαλμώνη και Βαρθολομιό. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα στα σπίτια των 14 συλληφθέντων και κατέσχεσαν μικροποσότητες ναρκωτικών και χρήματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία: 
"Η τρίτη εγκληματική οργάνωση διακινούσε κυρίως ποσότητες ηρωίνης και φέρεται να τη διηύθυνε ένα ζευγάρι κτηνοτρόφων (στα χαρτιά) από το Λευκοχώρι Ηλείας. Μάλιστα χρησιμοποιούσαν ως αρχηγείο τις σταβλικές εγκαταστάσεις που έχουν εκεί. Τη μεταφορά της ηρωίνης την έκανε από το Ζεφύρι στο Λευκοχώρι ένας ταξιτζής, με τον οποίο συνεργάζονταν σε τακτά διαστήματα. Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν φαίνεται με τα μέχρι στιγμής στοιχεία να πουλάει ηρωίνη σε χρήστες ναρκωτικών, αλλά έκανε άλλες δουλειές όπως να μετράει τα χρήματα, να ζυγίζει τις ποσότητες και να κλείνει παραγγελίες με τον τσιγγάνο προμηθευτή. Μάθαμε ότι ο σύζυγός της έχει ποινικό μητρώο και γι' αυτό έβαζε τον ταξιτζή να πηγαίνει στο Ζεφύρι, ενώ ο ίδιος στα μισά περίπου της επιστροφής τον συναντούσε στο δρόμο και πήγαινε μπροστά ως προπομπός, και το ταξί με την ηρωίνη ακολουθούσε μέχρι να φτάσουν στο Λευκοχώρι".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου