Χριστουγεννιάτικη θαλπωρή, μαγεία και σημαντικά μηνύματα στη γιορτή της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φυλής

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΚΕΔΗΦ
 με πρωταγωνιστές τα παιδιά 
Μια εξαίσια χριστουγεννιάτικη γιορτή με ουσιαστικά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Δεκεμβρίου η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Φυλής (ΚΕΔΗΦ) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η Ψυχολόγος - Συντονίστρια για τις Σχολές Γονέων Έφη Κεραμιδά, ανέπτυξε την ενδιαφέρουσα ομιλία  με θέμα: Ας περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας στις γιορτές, επισημαίνοντας ότι:  «Ο χρόνος που αφιερώνουμε στα παιδιά δεν χρειάζεται να είναι πάντα διασκεδαστικός, αλλά να τους προσφέρουμε το ενδιαφέρον και την προσοχή μας, ακόμα κι αν πρόκειται για καθημερινές συνήθειες  όπως το μπάνιο και το πρωινό». 
Τα παιδιά απόλαυσαν επίσης, το υπέροχο χριστουγεννιάτικο παραμύθι που αφηγήθηκαν οι δημιουργοί του και πιο συγκεκριμένα, ο  δάσκαλος Νίκος Μιχαλόπουλος  και η Ολυμπιονίκης μας Άννα Βερούλη, με τίτλο  "Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος».
Πρόκειται για ένα εξαίσιο βιβλίο που οδήγησε τα παιδιά σε… «Ένα αναπάντεχο ταξίδι σ’ ολόκληρο τον κόσμο, με παιδιά όλων των χρωμάτων και όνειρα όλων των αποχρώσεων. Εκεί που τα πάντα είναι δυνατά και δεν χωράνε μέσα σε πακέτα…»
Ξεχωριστή στην γιορτή υπήρξε και η εμφάνιση του Παιδικού  Χοροθεάτρου «Άμυνα» του Δήμου Φυλής, με θέμα το διαχρονικό έργο "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα", μεταφέροντας στο κοινό τους ένα μήνυμα ελπίδας κι αισιοδοξίας για τις ημέρες των Χριστουγέννων, πλημμυρισμένο με χορό και τραγούδια, σε Χορογραφίες: Ορέστης Δημητρίου και Σκηνοθεσία: Βίνας Ασίκη. 

Την γιορτή πλαισίωσαν, το  Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Πνοή» και τα
ΚΔΑΠ με τις εκδηλώσεις:
  • Τα Χριστούγεννα με κάνουν…Χαρούμενο; Σκανδαλιάρη; Ρομαντικό; Έτσι απλώθηκε ένας  διαδραστικός καμβάς και πολλά χρωματιστά μελάνια όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία  να δημιουργήσουν σχέδια με δαχτυλικά αποτυπώματα εκφράζοντας παράλληλα τα συναισθήματα τους,  για τα Χριστούγεννα.
  • Pop up Χειροποίητες Φάτνες -Τα παιδιά έζησαν την όμορφη εμπειρία της δημιουργίας καθώς σχεδίασαν  κάρτες  και φάτνες με τους όρους της μηχανικής του χαρτιού.
  • Θεματικό Face Painting - Μία νεράιδα με μυτερά αυτιά, μεταμόρφωσε με  το πινέλο της, όσα παιδιά εκδήλωσαν την επιθυμία, σε ξωτικά, καλικαντζάρους και ό,τι άλλο της ζήτησαν, ενώ δεν ήταν λίγα εκείνα, που  δοκίμασαν  και χριστουγεννιάτικα tattoos.
  • Στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε  επίσης Bazaar για φιλανθρωπικούς σκοπούς από τα Εικαστικά Τμήματα του Πνευματικού Κέντρου Ζεφυρίου.
Στο τέλος της εκδήλωσης, ο φιλόξενος οικοδεσπότης και Πρόεδρος της ΚΕ.ΔΗ.Φ κος Γκίκας Χειλαδάκης  μοίρασε ιδώρα, σε όλα τα  παιδιά. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου