Επιστρέφουν στα… θρανία για ξένες γλώσσες μέλη του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου

Μέλος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου στο μάθημα Αγγλικών
Μέλη του ΚΑΠΗ με την Αναπληρώτρια Δήμαρχο Τζένη Μπάρα και τον Διευθυντή της Κοινωνικής Υπηρεσίας Γιώργο Βέλλη, λίγο πριν την έναρξη του μαθήματος
Η Τζένη Μπάρα συνομιλεί με τις μαθήτριες και ο Γιώργος Βέλλης με τη δασκάλα
Η Τζένη Μπάρα με το Τμήμα Αγγλικών του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου
Η Τζένη Μπάρα με μαθήτριες – μέλη του ΚΑΠΗ 
Φιλοσοφία ζωής έχουν κάνει τη λατινική ρήση «Carpe Diem» («Άδραξε τη μέρα») τα μέλη του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, τα οποία αξιοποιούν κάθε ευκαιρία και δυνατότητα επιβεβαιώνοντας το ρητό.
Μία τέτοια ευκαιρία είδαν οι κυρίες του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου στο πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» που υλοποιεί ο Δήμος κι εγγράφηκαν στο Τμήμα εκμάθησης Αγγλικών.
Έτσι, τα 18 μέλη του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, στο σύνολό τους γυναίκες, που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο, είχαν την Πέμπτη 19 Μαρτίου το πρώτο τους μάθημα στις εγκαταστάσεις του ΚΑΠΗ. 
«Καλό μάθημα» ευχήθηκαν πριν την έναρξη του μαθήματος η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τζένη Μπάρα και ο Διευθυντής της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Φυλής, Γιώργος Βέλλης. Η κα Μπάρα επιβράβευσε τις 18… μαθήτριες για την απόφασή τους να παρακολουθήσουν το μάθημα των Αγγλικών, ενώ με ικανοποίηση διαπίστωσε ότι η τρίτη ηλικία με περίσσια άνεση έχει εναρμονιστεί με την τεχνολογία και τη σύγχρονη εποχή. Ενδεικτική είναι η απάντηση μέλους του ΚΑΠΗ σχετικά με τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να παρακολουθήσει το σεμινάριο: «Αν τύχει και μου γράψει κάποιος κάτι στο facebook (μέσο κοινωνικής δικτύωσης) να μην ξέρω να απαντήσω;». 
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι μέλη του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου έχουν εγγραφεί και για άλλα τμήματα, όπως το Τμήμα Εκμάθησης Χρήσης Υπολογιστών.
Σημειώνεται πως το Πρόγραμμα "Δια Βίου Μάθηση" του Δήμου Φυλής λειτουργεί με σημαντική επιτυχία. Πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το μάθημα «Αστικοί Λαχανόκηποι». Επίσης είναι ενεργά τα προγράμματα εκμάθησης Αγγλικών (πρωινό τμήμα στα Άνω Λιόσια), εκμάθησης Γερμανικών (απογευματινό τμήμα στα Άνω Λιόσια), εκμάθησης υπολογιστών (απογευματινό τμήμα στα Άνω Λιόσια), ενώ στις 31 Μαρτίου αρχίζει και νέο τμήμα εκμάθησης της Ιταλικής γλώσσας (απογευματινό τμήμα στα Άνω Λιόσια). Το προσεχές διάστημα αναμένεται να αρχίσουν και νέα τμήματα. 
Αιτήσεις συνεχίζουν να γίνονται δεκτές για το πρόγραμμα για ενήλικα άτομα (ηλικίας άνω των 18 ετών) με μοναδικό δικαιολογητικό την φωτοτυπία της ταυτότητας. Η αίτηση κατατίθεται κατευθείαν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας (στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Πλατεία Ηρώων στα Άνω Λιόσια, Δημαρχείου 11Β), ενώ αιτήσεις γίνονται δεκτές και στο πρώην Δημαρχείο Ζεφυρίου (στη γραμματεία).

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου