Λιόσια-Ζεφύρι στην πρώτη γραμμή για την υγεία

Το Σάββατο η μεγάλη διαδήλωση στο Περιστέρι
Διευρύνονται οι δυνάμεις που συμμετέχουν. Καθημερινές τοπικές κινητοποιήσεις. Συνεχίζει να «κρύβεται» ο υπουργός Υγείας
Από την κινητοποίηση 
στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού
Καθημερινές είναι οι κινητοποιήσεις των φορέων της Δυτικής Αθήνας, του Μενιδίου και της Φυλής, που συντονισμένα διεκδικούν δημόσια, δωρεάν, υψηλού επιπέδου Υγεία για όλο το λαό. Απέναντι στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατικές δομές Υγείας στην περιοχή, ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής αρνείται συστηματικά να συναντήσει εκπροσώπους των Λαϊκών Επιτροπών και σωματείων που συνδιοργανώνουν συλλαλητήριο το Σάββατο 21 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στο δημαρχείο Περιστερίου.
Στις δυνάμεις που καλούν στο συλλαλητήριο προστέθηκε χτες η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), καθώς και τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και«Αλεξάνδρα». Απόφαση συμμετοχής πήρε επίσης η Γενική Συνέλευση των γιατρών στο Κρατικό της Νίκαιας, ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή τους οι εργαζόμενοι στο Αττικόν και στο Δρομοκαΐτειο.
Για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών οι Λαϊκές Επιτροπές δρομολογούν πούλμαν από τις εξής περιοχές: Ανω Λιόσια: Στις 10 π.μ., στην Τριγωνική Πλατεία, πίσω από το Δημαρχείο. Ζεφύρι: Στις 10 π.μ., στη λεωφ. Γρηγορούσης (ύψος Αττικής Οδού). Μενίδι: Στις 10.15 π.μ., στο «Ηρώο». Ολυμπιακό Χωριό: Στις 10 π.μ., στα γραφεία της Λαϊκής Επιτροπής.
Ανάμεσα στις παρεμβάσεις για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου ήταν και η χτεσινή κινητοποίηση στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, από τη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου. Η περίπτωση της πολυκλινικής είναι χαρακτηριστική για το πώς η παροχή Υγείας - Πρόνοιας ακριβοπληρώνεται από τα λαϊκά στρώματα: Ο ασθενής, αν έχει ραντεβού, πληρώνει 10 ευρώ «εισιτήριο», ακόμα και για απλή συνταγογράφηση. Αν δεν έχει ραντεβού, η ταρίφα διπλασιάζεται φτάνοντας τα 20 ευρώ, χώρια οι πληρωμές για τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής απαιτούν να γίνονται δωρεάν όλες οι εξετάσεις, να παρέχεται περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η Πολυκλινική που εξυπηρετεί σε πρωτοβάθμιο επίπεδο εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους να ενταχθεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και να λειτουργήσει σαν Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, για την ευρύτερη περιοχή των Αχαρνών.
Με τις κινητοποιήσεις και το συλλαλητήριο του Σαββάτου, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απαιτούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας (νοσοκομεία, ιατρεία ΠΕΔΥ, ΕΙΑΑ), γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο για όλους. Να σταματήσουν οι ασθενείς, ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για τις υπηρεσίες Υγείας.
 ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου