Συγκλονιστικές εικόνες με την κάθοδο της Παναγίας απ' τη Μονή Κλειστών στα Άνω Λιόσια

Πηγή: http://www.imiliou.gr/news/2015/03/29/litaneysi-tis-panagias-sta-ano-liosia
«Μύρισε Πάσχα» στα Άνω Λιόσια, μια και η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας για 2,5 ώρες είναι ανέκαθεν το «ξεκίνημα» της πορείας των πιστών της περιοχής προς τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα!

Το ξεκίνημα έγινε από τον εξωτερικό χώρο της Ιεράς Μονής Κλειστών στην Πάρνηθα, όπου τελέστηκε η Ιερά Παράκληση στη Θεοτόκο, το μεσημέρι της 28ης Μαρτίου 2015. Ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων π. Φανούριος Μπριλής μίλησε στους συγκεντρωμένους πιστούς για την Μεγάλη Τεσσαρακοστή που ξεκινά από τον Εσπερινό «της Συγγνώμης» και φτάνει στην Κυριακή του Πάσχα στον Εσπερινό «της Αγάπης». Αυτή πρέπει να είναι η πορεία των πιστών μελών της Εκκλησίας, κληρικών και λαϊκών, από τη συγγνώμη στην Αγάπη, γιατί η Αγάπη «πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει. Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει.»

Στην λιτάνευση της εικόνας της Θεοτόκου συμμετείχαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας Ζεφυρίου π. Άγγελος Κανέλλος και ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου π. Γεώργιος Βασιλείου, ενώ κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης συνόδευσε και έτερος εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας Ιλίου, ο π. Δημήτριος Παναγακόπουλος. Ιερείς και πιστοί από όλους τους ναούς κατά μήκος της διαδρομής περίμεναν το πέρασμα της εικόνας στη Λ. Φυλής.
Αξίζει να σημειωθεί πως καθ' όλη τη διάρκεια της λιτανείας συμμετείχε η Δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής, με το Δήμαρχο κ. Χρήστος Παππού και τους αντιδημάρχους.
Το βράδυ τελέστηκε αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου