Ενδιαφέρουσα ημερίδα για την αντιμετώπιση του Σχολικού Άγχους από το 1ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων

Από αριστερά στην πρώτη σειρά, τα μέλη της νέας Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων Μιχάλης Μιχαηλίδης, Γεωργία Παπανδρέου και Αντωνία Μπλέτσα, η Τοπική Σύμβουλος Λία Καψή και ο αναπληρωτής Δήμαρχος κι επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Νίκος Χατζητρακόσιας 
Άκρως ενδιαφέρουσα υπήρξε η Ημερίδα του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων, στην με θέμα «Αντιμετώπιση του Σχολικού Άγχους» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου το απόγευμα της Τρίτης 28 Απριλίου. 
Για τους τρόπους και τις πρακτικές της αντιμετώπισης του άγχους των μαθητών πρόσφερε τις πολύτιμες γνώσεις της, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Γνωστικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κα Σταυρούλα Σαμαρτζή. 
Την Ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, τα μέλη της Νέας Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων, Μιχάλης Μιχαηλίδης Αντωνία Μπλέτσα και Γεωργία Παπανδρέου. Πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και του γονεϊκού κινήματος στα θέματα της Παιδείας και ο τέως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και νυν Αναπληρωτής Δήμαρχος Νίκος Χατζητρακόσιας μαζί με τη Τοπική Σύμβουλο Λία Καψή. 
Όλοι τους συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία της την Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων κ. Αιμιλία Αλεβίζου καθώς και την ομιλήτρια κ. Σταυρούλα Σαμαρτζή. 

Ιδού και μερικές χρήσιμες συμβουλές για την διαχείριση του Άγχους των μαθητών 

Τα σχολικά θρανία και οι φράσεις όπως «βγάλτε μια κόλλα χαρτί» ή «οι πανελλήνιες πλησιάζουν», μπορούσαν να γεμίσουν με περίσσιο άγχος τον καθένα. Το σχολικό στρες ίσως είναι από τα εντονότερα προβλήματα του μέσου μαθητή και φοιτητή. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα περισσότεροι από το 40% των σπουδαστών ξένων πανεπιστημίων αποτυγχάνουν σε εξετάσεις λόγω άγχους. Σας παρουσιάζουμε ορισμένες συμβουλές για την καταπολέμηση του σχολικού άγχους.
Διαχείριση χρόνου
Είναι αρκετά σημαντικό να τηρείται ένα χρονικό πλάνο για το διάβασμά σας. Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσετε από το στρες και θα μπορείτε να κάνετε σχέδια για την πορεία σας. βάζοντας πρόγραμμα στο διάβασμά σας και τηρώντας το, θα καταφέρετε να γίνετε αποτελεσματικότεροι.
Λίστες
Μπορείτε να κάνετε μια check list για κάθε τομέα διαβάσματος που εκπληρώνετε. Με τον τρόπο αυτό και σβήνοντας μια-μια τις υποχρεώσεις σας, νιώθετε καλύτερα και μπορείτε να αισιοδοξήσετε για την πορεία σας.
Σωστός χώρος
Ο χώρος που θα διαβάζετε σαφώς και επηρεάζει την απόδοση αλλά και το άγχος σας. Για παράδειγμα η αρωματοθεραπεία θεωρείται από πολλούς αγχολυτική. Αντίστοιχα, η αγαπημένη σας απαλή μουσική ίσως σας κάνει να αυτοσυγκεντρωθείτε καλύτερα.
Οραματιστείτε
Είναι σημαντικό να στοχεύετε ψηλά. Οραματιστείτε να επιτυγχάνετε τους στόχους σας κι έτσι αμέσως αποκτάτε κίνητρο για επιτυχία. Προσπαθήστε να το κάνετε κάθε μέρα για λίγα λεπτά, χωρίς όμως να περνάτε στο αντίθετο άκρο της ονειροπόλησης. Δουλέψτε σκληρά για να πετύχετε τα όνειρά σας.
Ύπνος
Εάν θέλετε να είστε αισιόδοξοι και να έχετε πίστη στις δυνατότητές σας κοιμηθείτε αρκετά. Σύμφωνα με έρευνες όσοι κοιμούνται αρκετά έχουν καλύτερη απόδοση και μνήμη στα μαθήματά τους. Επτά με εννιά ώρες ύπνου είναι αρκετές για να φτιάξουν την ψυχολογία σας αλλά και να σας βοηθήσουν πρακτικά.
Δραστηριότητες
Μπορείτε να απαλλαχτείτε από το άγχος με δραστηριότητες όπως η άσκηση. Είτε με τρέξιμο ή κάποιο ομαδικό άθλημα, είναι βέβαιο πως θα εκτονώσετε την πίεση από το διάβασμα. Πρέπει να ξεκουράζεστε βέβαια και να μην το παρακάνετε. Αφιερώστε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στη δραστηριότητά σας καθώς ο χρόνος είναι χρήμα

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου