ΟΧΙ από το Δήμο Φυλής, στην κατάργηση του 711 της Ζωφριάς

Να μην καταργηθεί η λεωφορειακή γραμμή 711 που ενώνει απευθείας τη Ζωφριά με το κέντρο της Αθήνας, ζητά με έγγραφό του προς τον ΟΑΣΑ, ο Δήμος Φυλής. 
Ταυτοχρόνως, ο Δήμος επικοινώνησε με τον αρμόδιο Διευθυντή Δημήτρη Αποστολίδη, ζητώντας του επειγόντως συνάντηση, με τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους και τους εκπροσώπους τω Συλλόγων της Ζωφριάς. 
Ο Διευθυντής τόνισε ότι δεν έχει νόημα η συνάντηση κι ότι είναι αρκετή η αποστολή του εγγράφου. "Θα διατηρήσουμε τη γραμμή 711, αλλά φοβάμαι ότι τα δρομολόγια θα γίνονται ανά μια ώρα. Από τη συζήτησή μας, τον Ιανουάριο, στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής έχουμε χάσει γύρω στους διακόσιους οδηγούς, χωρίς να μπορούμε να τους αντικαταστήσουμε", τόνισε χαρακτηριστικά. 
Το πλήρες κείμενο του εγγράφου που απέστειλε ο Δήμος στον ΟΑΣΑ έχει ως εξής, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα συζητήσει με τους φορείς της Ζωφριάς την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί:

ΘΕΜΑ: Διατήρηση της γραμμής 711-τροποποίηση διαδρομής γραμμών 878 και 879
Σχετ. 2995/ΓΕΔΣΕ/Δ/Δ/ΣΑ έγγραφό σας

Η πρότασή σας, που κατατέθηκε στο πλαίσιο του νέου συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής, μετά από διαβούλευση με το Δήμο Φυλής, τους μαζικούς φορείς και τους πολίτες και μας κοινοποιήθηκε με το παραπάνω έγγραφο, συνάντησε σφοδρή αντίδραση στη συνοικία της Ζωφριάς.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Φυλής έγινε δέκτης έντονων παραπόνων, καθώς η κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής 711 θεωρήθηκε απαράδεκτη από τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, τέσσερις Συλλόγους και τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της εν λόγω συνοικίας.
Ζητούν τη διατήρηση της λεωφορειακής γραμμής και την πύκνωση των δρομολογίων της, με παράλληλη βελτιωτική τροποποίηση των γραμμών 878 και 879, με τρόπο που να συνδέει τη συνοικία με το Κέντρο Διοίκησης του Δήμου.
Οι αιτιάσεις αυτές είναι εύλογες και στηρίζονται τόσο στην παγιωμένη αντίληψη ότι η συνοικία της Ζωφριάς αποτελεί μια, εν δυνάμει, πόλη μέσα στην πόλη, αλλά και στο γεγονός ότι η Αττική Οδός και η σιδηροδρομική γραμμή την αποκόπτουν από τον οικιστικό ιστό των Άνω Λιοσίων.
Επιπλέον το πείραμα της κατάργησης της γραμμής 711, που εφαρμόστηκε προ τριετίας αποδείχθηκε αποτυχημένο, με αποτέλεσμα να προκληθούν μαζικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις.
Επειδή παρόμοιο κλίμα αναστάτωσης επικρατεί και μετά την γνωστοποίηση του παραπάνω εγγράφου σας, θεωρούμε ότι οι προτάσεις των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, των μαζικών φορέων και των κατοίκων της Ζωφριάς θα πρέπει να εισακουστούν.
Ως εκ τούτου ο Δήμος Φυλής συντάσσεται με τις προτάσεις της Ζωφριάς και ζητά επιτακτικά:
1) Να διατηρηθεί η γραμμή 711, με πύκνωση δρομολογίων και αποβίβαση στην Πλατεία Αττικής
2) Να τροποποιηθεί η διαδρομή των γραμμών 878 και 879, για να διέρχονται από το σημερινό κορμό των Άνω Λιοσίων, ώστε να συνδεθεί η συνοικία με το Διοικητικό και Εμπορικό Κέντρο του Δήμου Φυλής.
                                                                                                            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                                        Αργύρης Αργυρόπουλος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου