Η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ χάιδευε τους προηγούμενους και κατηγορεί εμάς, λέει ο Οικονομάκης

ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ
Απληροφόρητη είναι η ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μιχάλης Οικονομάκης, με αφορμή δημοσίευμα ότι ο Δήμος καθυστερεί την αποψίλωση των οικοπέδων. 
Η αποψίλωση είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών, τονίζει ο Αντιδήμαρχος και προσθέτει ότι ο Δήμος, για να μην τους επιβαρύνει, δέχεται αιτήματα τα οποία αξιολογεί με βάση την επικινδυνότητα και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των οχημάτων και του προσωπικού. 
Το πλήρες κείμενο της απάντησης του Αντιδημάρχου έχει ως εξής:

H ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ συνεχίζει, δυστυχώς, τη λαθεμένη τακτική που έχει επιλέξει από την πρώτη, κιόλας, μέρα που η σημερινή διοίκηση του Δήμου ανέλαβε τα καθήκοντά της.Ενώ σε όλη την προηγούμενη τετραετία χάιδευε αυτούς που δεν έκαναν τίποτα, τώρα κουνάει, καθημερινά, το δάκτυλο σε αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν τα πάντα.
Αναφορικά με την αποψίλωση, να πληροφορήσουμε την, πάντοτε κακώς πληροφορημένη, ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ ότι ο Δήμος υποχρεούται να προχωρήσει σε αποψίλωση, για λόγους πολιτικής προστασίας (για την πρόληψη πυρκαγιών) και για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, μόνο στους κοινόχρηστους, κοινωφελείς και δημοτικούς χώρους. Για τον καθαρισμό των οικοπέδων την ευθύνη έχουν οι ιδιοκτήτες-νομείς-επικαρπωτές τους, σύμφωνα με το εδάφιο 26 της παραγράφου 1 του άρθρου 94 του Καλλικράτη (ν. 3852/2010). Μάλιστα σε περίπτωση που παραλείψουν να καθαρίσουν τους ιδιόκτητους χώρους τους, αναλαμβάνει ο Δήμος και τους χρεώνει με 50 λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο. Μπορεί επίσης να τους υποβάλει μήνυση σύμφωνα με το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα.
Εν προκειμένω η σημερινή διοίκηση του Δήμου άρχισε, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, την 1η Σεπτεμβρίου 2015, τακτικές εξορμήσεις καθαριότητας με μέσα του Δήμου κι όχι με εργολαβίες, όπως η προηγούμενη διοίκηση και μάλιστα δέκα μέρες πριν από τις εκλογές.
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, τα μέσα που διαθέτει σήμερα η Υπηρεσία είναι τα εξής:
-1 jcb του Δήμου που επισκευάσθηκε από το προσωπικό του Δήμου
-1 γκρέιντερ που ήταν ακινητοποιημένο επί προηγούμενης διοίκησης εξαιτίας μιας βλάβης ...500 ευρώ
-1 jcb που εξασφάλισε από τον ΑΣΔΑ ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος
-1 jcb που εξασφάλισε από το ΣΥΝΠΠΑ ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης
-1 μικρός φορτωτής τύπου bobcat με «καταστροφέα» που επισκευάσθηκε από την υπηρεσία του Δήμου και τέθηκε σε λειτουργία
-1 γκρέιντερ που θα μας διαθέσει η Περιφέρεια
-3 φορτηγά αυτοκίνητα
Με τα παραπάνω μέσα και χάρη στον επαγγελματισμό και τη συνέπεια των εργαζομένων του ο Δήμος Φυλής έχει θέσει τις εξής προτεραιότητες:
-Δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας μεταξύ του οικιστικού ιστού και του περιαστικού πρασίνου.
-Αποψίλωση μεγάλων δημοτικών χώρων πρασίνου και χώρων που γειτνιάζουν με Σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς, για λόγους πυροπροστασίας.
-Αποψίλωση και καθαρισμό χώρων που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
Βεβαίως, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Δήμος προσπαθεί να μην επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων με επιπλέον οικονομικά βάρη. Γι' αυτό και ικανοποιεί αιτήματα καθαρισμού οικοπέδων που υποβάλλονται μέσω του πενταψήφιου αριθμού 15691, ο οποίος δέχεται πλέον πάνω από 700 αιτήματα το μήνα, όταν την προηγούμενη τετραετία δεχόταν μόλις 100. Τα αιτήματα αξιολογούνται, από την Υπηρεσία, με βάση την επικινδυνότητα και την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων των οχημάτων και του προσωπικού από συνοικία σε συνοικία.
Αξιολογώντας τα αποτελέσματα της προσπάθειας που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα τα θεωρώ ικανοποιητικά όχι μόνο λόγω της υψηλής βλάστησης, αλλά και λόγω των προβλημάτων λειτουργίας της Χωματερής, όπου ο χρόνος αναμονής για την εκφόρτωση φτάνει τις 3 ώρες. 
Αυτά για την πληροφόρηση των αναγνωστών σας, που πιστεύω να θυμούνται ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν δει θλιβερές εικόνες με ξεχειλισμένους από σκουπίδια κάδους, βρώμικες και παραμελημένες πλατείες και ασυντήρητες Παιδικές Χαρές. 
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στη νέα διοίκηση αποτελεί αναμφισβήτητη πραγματικότητα. Αυτή είναι η ανταμοιβή των αιρετών και των εργαζομένων για την προσπάθειά τους να αναβαθμίσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχει ο Δήμος στους συνδημότες μας. 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου