Ξανάνιωσαν οι ηλικιωμένοι του Δήμου στο εορταστικό γεύμα για τα μέλη των ΚΑΠΗ














Με το κέφι για… ορεκτικό και τον χορό για… επιδόρπιο, τα μέλη των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου γιόρτασαν την Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία.
Τα μέλη των ΚΑΠΗ απόλαυσαν το εορταστικό γεύμα μετά μουσικής που διοργάνωσαν η διοίκηση των ΚΑΠΗ και ο Δήμος Φυλής και ανταπέδωσαν με κέφι, χαρά, χαμόγελα και ζωντάνια, αποδεικνύοντας ότι η Τρίτη Ηλικία ξέρει να τιμά τη ζωή.
Στην Ελλάδα της κρίσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι, διογκώνονται, αφού τα κονδύλια για την κοινωνία περιορίζονται από το κράτος, ενώ την ίδια ώρα οι οικονομικά αδύναμοι και χρήζοντες βοήθεια αυξάνονται με αλματώδεις ρυθμούς, υπογράμμισε στον χαιρετισμό της η Αναπληρώτρια Δήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Τζένη Μπάρα. «Οι άνθρωποι όμως της τρίτης ηλικίας, στην Ελλάδα, είναι λεβέντες. Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που δεν το βάζουν ποτέ κάτω, που στέκονται πάντα δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους. Πάντα όρθιοι ψυχολογικά, ακόμα κι όταν δεν είναι σωματικά. Στυλοβάτες της ελληνικής οικογένειας και κατ’ επέκτασην, της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε η κα Μπάρα και πρόσθεσε: «Δίπλα τους, στέκεται η Δημοτική Αρχή και μέσα από τα ΚΑΠΗ και την Κοινωνική Υπηρεσία προσπαθεί, με ελάχιστους  πόρους στην Ελλάδα της κρίσης, να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα, αλλά και να ενδυναμώσει τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας».
Τις ευχές του Δημάρχου, Χρήστου Παππού, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση λόγω έκτακτων υποχρεώσεων που ανέκυψαν με το θέμα της μεταφοράς προσφύγων στον Δήμο μας, μετέφερε ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων, Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο οποίος επίσης ευχήθηκε στους ηλικιωμένους  του Δήμου να παραμένουν δυνατοί.
Αισθητή… απουσία από την εκδήλωση ήταν αυτή του Προέδρου των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, Δαυίδ Μαύρου, ο οποίος την ημέρα εκείνη, έγινε παππούς, συμβολισμός που δεν πέρασε απαρατήρητος και σχολιάστηκε με εύθυμα σχόλια. Τις ευχές και τους χαιρετισμούς του Δαυίδ Μαύρου προς τα μέλη των ΚΑΠΗ μετέφερε η κα Μπάρα.
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου, Γιάννη Μαυροειδάκος, αφού ευχήθηκε με τη σειρά του στους ηλικιωμένους, αναφέρθηκε στη σημαντική τους συμβολή, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη δωρεά της κας Γουναλάκη, που δείχνει ότι η τρίτη ηλικία μπορεί να προσφέρει ποικιλοτρόπως στην κοινωνία.
Τις ευχαριστίες του στη Δημοτική Αρχή για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και για τη συνδρομή της στα ζητήματα που απασχολούν τα ΚΑΠΗ, εξέφρασε ο Πρόεδρος των μελών των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, Γιάννης Μάρκου, ενώ να συνεχιστεί η στενή συνεργασία ευχήθηκε η Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, Καίτη Λάππα. Ευχαρίστησε δε την κα Μπάρα, επειδή στέκεται πάντα στο πλευρό τους και δίνει λύσεις όταν της ζητηθεί.
Τη Δημοτική Αρχή που στέκεται πάντα αρωγός στα προβλήματα των ΚΑΠΗ, ευχαρίστησε από την πλευρά του και ο Υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου, Βασίλης Κατηφώρης.
Την Τρίτη Ηλικία τίμησαν με την παρουσία τους στην εορταστική εκδήλωση η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Ζωή Αρβανιτάκη, ο Αντιδήμαρχος Φυλής, Σπύρος Μπρέμπος, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Σονίδης, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Κρεμμύδας, οι Πρόεδροι των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου, Γεώργιος Κούρκουλος και Φυλής Βαγγέλης Σταματάκος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Κρητικός και η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής, Ελένη Λιάκου.
Η κα Μπάρα ευχαρίστησε τέλος τον εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο για τη χρηματική συνεισφορά του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου