Με τις ευλογίες της εκκλησίας η νέα χρονιά στον πλήρως ανακαινισμένο Παιδικό Σταθμό της Χασιάς



Φωτό ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΝΟΣ





Με τις ευλογίες της εκκλησίας ξεκίνησε η νέα εκπαιδευτική χρονιά στον πλήρως ανακαινισμένο Παιδικό Σταθμό της Δημοτικής Ενότητας Φυλής.
Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε το πρωί της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου, ο πατήρ Φανούριος που έδωσε τις ευλογίες και τις ευχές του, στον Πρόεδρο του Παιδικού Σταθμού Ευάγγελο Σταματάκο, σε παιδγωγούς, γονείς και παιδιά.
Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το «παρών» ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φυλής Θανάσης Σχίζας, που όπως τόνισε ο Ευάγγελος Σταματάκος στήριξε με όλες του τις δυνάμεις το έργο της ανακαίνισης αλλά και ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, που ευχήθηκε σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά.
Φιλόξενος Οικοδεσπότης ο Ευάγγελος Σταματάκος, φρόντισε ώστε να μην λείψει τίποτα από κανέναν κι απευθύνοντας τις ευχές του έκανε κι έναν επιγραμματικό απολογισμό για τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και για τους στόχους της νέας εκπαιδευτικής περιόδου. Το κείμενο της ομιλία του έχει ως εξής:
«Θα  ήθελα να σας καλωσορίσω στον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς και να σας ευχαριστήσω που για ακόμα μια φορά μας εμπιστεύεστε ότι πιο πολύτιμο έχετε, τα παιδία σας. Ύψιστη προτεραιότητά από την στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα μου ως Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού της Δημοτικής Ενότητας Φυλής ήταν η ριζική ανανέωση του χώρου και η μετατροπή του σε ένα σύγχρονο πρότυπο Παιδικού Σταθμού για τα παιδία της περιοχής μας     
Οι άμεσοι στόχοι μας ήταν οι εξής 
  1. Η αποκατάσταση της Οικονομικής Σταθερότητας του σταθμού μέσω της  εξόφλησης των οφειλών που κληρονομήσαμε από την απερχόμενη δημοτική αρχή.
  2. Ριζικές αλλαγές τόσο στο κτήριο που στεγάζονται τα παιδιά όσο και στον περιβάλλοντα χώρο λόγο των πολλών κτηριακών προβλημάτων που εντοπίσαμε από την πρώτη κιόλας μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας.
Πιο αναλυτικά οι εργασίες που πραγματοποιήσαμε είναι οι ακόλουθες
    • Αντικατάσταση της παλαιάς και επικίνδυνης για τα παιδιά περίφραξης σε μια καινούρια και ασφαλή.
    • Απολύμανση και βάψιμο του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.
    • Αντικατάσταση των παλαιών με νέα, σύγχρονα φωτιστικά για  κατάλληλο και επαρκή φωτισμό του χώρου.
    • Δημιουργήσαμε χώρο ύπνου και αντικαταστήσαμε τις παλαιές πρόχειρες κατασκευές με νέα ξύλινα κρεβατάκια ώστε τα παιδιά μας να νιώθουν σαν το σπίτι τους.
    • Αντικατάσταση των παλαιών με σύγχρονα ενεργειακά παράθυρα ώστε να εξασφαλίσουμε την σταθερή θερμοκρασία του χώρου μας
    • Τέλος θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι και φέτος καταφέραμε να εξασφαλίσουμε ιδιωτικές ασφάλειες κι εκπαιδευτικές εκδρομές όπως η περσινή επίσκεψη μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο   . 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο μας κ. Χρήστο Παππού καθώς επίσης και τους συναδέλφους στον Δημοτικό Συμβούλιο, για την αμέριστη στήριξη που μου παρείχαν ώστε να μετατραπεί ο χώρος αυτός σε έναν σύγχρονο παιδικό σταθμό, ασφαλή για τα παιδεία του Δήμου μας.
Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά».




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου