Καταδικάζει τις δηλώσεις Φίλη περί μη γενοκτονίας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φυλής

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων
Φυλής, Γιάννης Ευθυμιάδης
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (16:00) ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη «αν γίνει η συζήτηση ψύχραιμα και επαναλαμβάνω, επί επιστημονικού επιπέδου, είναι άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση, όσο αιματηρή και αν είναι και άλλο πράγμα η γενοκτονία και το ολοκαύτωμα» προκάλεσε σάλο, με την Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Βουλής να κρατούν αποστάσεις. 
Σε τοπικό επίπεδο την αντίδρασή του εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Φυλής Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ Γιάννης Ευθυμιάδης, ο οποίος απέστειλε της παρακάτω δήλωση:

Μια σημαντική για τον Ελληνικό χώρο φυλή, είναι και οι Έλληνες του Πόντου, ένα από τα γηγενή, προελληνικά έθνη.
Οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν για να εξοντώσουν τους Έλληνες του Πόντου ήταν ο ξεριζωμός, η εξάντληση στις κακουχίες, τα βασανιστήρια, η πείνα και η δίψα, και τα στρατόπεδα θανάτου στην έρημο. Η διεθνής βιβλιογραφία και τα κρατικά αρχεία πολλών χωρών βρίθουν μαρτυριών για το ειδεχθές έγκλημα, που διαπράχθηκε εναντίον του ελληνικού λαού. Προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας, υποκλίνονται και συνάμα αναγνωρίζουν το μεγαλείο και την προσφορά των Ελλήνων του Πόντου σε βάθος χρόνου, καθώς και την Γενοκτονία που διαπράχθηκε, κάτι που οι γνωστές κλίκες ανιστόρητων και αμόρφωτων προχειρολόγων προσπαθούν με τόση μανία να αποτινάξουν και να αμαυρώσουν.
Τα γεγονότα αυτά αναγνωρίζονται επισήμως ως γενοκτονία από το Ελληνικό Κράτος, την Σουηδία και την Αυστραλία αλλά και από διεθνείς οργανισμούς όπως η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών.
Κρατήστε λοιπόν τα πιστεύω και τις δηλώσεις σας για την Ιστορία, τη θρησκεία, τις αξίες, τα ήθη, την οικογένεια και τα πατριωτικά θέματα για τον εαυτό σας.
Δεν δεχόμαστε από κανέναν και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητεί την ιστορία των προγόνων μας, όπως και τη σφαγή που υπέστησαν.
Καταδικάζουμε με τη σειρά μας τις δηλώσεις του υπουργού παιδείας.
Τέτοιες συμπεριφορές δεν τιμούν το αθάνατο Ελληνικό κράτος.
Όλοι θυμόμαστε, αναγνωρίζουμε και κρατάμε βαθιά μες στην καρδιά μας το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη παράλληλα για τα κατορθώματα των προκατόχων μας. Αρκεί όμως η πλούσια αυτή εθνική κληρονομιά να γίνει ο οδηγός μας ώστε να μην καταλήξει επικήδειος ψωροπερήφανων ανθρώπων. 
Ας συμβάλλουμε λοιπόν όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά, ώστε να ξανασταθεί η χώρα μας στα πόδια της και να ξαναγίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Εν τω μεταξύ, η Ποντιακή ομοσπονδία Ελλάδος καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015, στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.
Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Χριστίνα Σαχινίδου μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ανάφερε ότι «την προσωπική του άποψη την ξέρουμε εδώ και χρόνια. Από τη θέση του υπουργού παιδείας θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός. Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον».
«Ο κ.Φίλης δεν γνωρίζει ότι ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα;» αναρωτήθηκε η κα Σαχινίδου περιγράφοντας τα φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος των Ποντίων.
«Τι άλλο για τον κ. Φίλη αποδεικνύει ότι αυτό που έγινε τότε ήταν γενοκτονία;» συμπλήρωσε και τόνισε «γνωρίζει ο κ. Φίλης ότι η Βουλή το 1994 πήρε μια ομόφωνη απόφαση; Και κάθεται στα έδρανα ακόμη αυτής της Βουλής;»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου