Διαχρονική βοήθεια του Δήμου Φυλής στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ επισημάνθηκε στα εγκαίνια


Κατάμεστο το αμφιθέατρο του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ,
ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι συντελεστές της προσπάθειας στο βήμα,
θερμή χειραψία του Δημάρχου Φυλής με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Παπαδήμα στο πλάνο,
δυναμική εκπροσώπηση από το Δήμο Φυλής
 και ξενάγηση του Προέδρου στις εγκαταστάσεις του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ, όπου φωτογραφήθηκε με τα παιδιά
Κοινωνικό κόσμημα αποκάλεσε τις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου οι οποίες απευθύνονται σε άτομα με νοητική υστέρηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση για τα εγκαίνια της 4ης υποστηριζόμενης κατοικίας διαβίωσης, που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιανουαρίου 2016 στα Άνω Λιόσια, ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι η κοινωνική πρόνοια στηρίζεται από την κοινωνία καθώς η Πολιτεία δεν έχει, σε αυτή τη φάση, τη δυνατότητα να συμβάλει. Άφησε ακόμα να εννοηθεί ότι η Ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να γίνει πιο ευαίσθητη απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Αναφερόμενη στους σκοπούς του Συλλόγου ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ η Πρόεδρος Μαρία Τουρκοχωρίτη είπε ότι υλοποιούνται μέσω των συνεχών δράσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και τη βοήθεια των μελών και φίλων του Συλλόγου και πρόσθεσε ότι στόχος της όλης προσπάθειας είναι να εξασφαλισθεί η στέγη και η διαβίωση στα άτομα με νοητική υστέρηση ακόμα κι αν στερηθούν το οικογενειακό τους περιβάλλον. Για την κατασκευή της 4ης κατοικίας επεσήμανε ότι αποτέλεσε όραμα του αείμνηστο Τάσου Κουμπλή, το οποίο υλοποίησε η σύζυγός του και Πρόεδρος του Συλλόγου ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Νανά Κουμπλή με τη βοήθεια του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ.
Από την πλευρά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, ο Πρόεδρος και πρώην Υπουργός Γιάννης Παλαιοκρασσάς αναφέρθηκε στη βοήθεια του αειμνήστου προκατόχου του Γιώργου Αναστασάκη και στάθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ και ΑΓΑΠΗ και ΦΡΟΝΤΙΔΑ για τη στήριξη και επαγγελματική κατάρτιση των ατόμων με νοητική υστέρηση.
Ιδιαίτερη αναφορά από τους συντελεστές της προσπάθειας έγινε στη διαχρονική βοήθεια και συμπαράσταση του Δήμου Φυλής, που εκπροσωπήθηκε στη εκδήλωση από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, αλλά κι από τους πρώην Δημάρχους Στέργιο Πανάγο, Νίκο Παπαδήμα, Βαγγέλη Χριστοφιλάκη και Δημήτρη Μπουραΐμη. Αξίζει, για την ιστορία, να αναφερθεί ότι το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ εγκαταστάθηκε στα Άνω Λιόσια επί της θητείας του Νίκου Παπαδήμα, με τη βοήθεια του οποίου απέκτησε τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του. Μάλιστα πέρσι ο Δήμος φρόντισε για την υδροδότηση και αποχέτευση της εγκαινιασθείσης 4ης κατοικίας επεκτείνοντας για το σκοπό αυτό τα αντίστοιχα δίκτυα. 
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, πλήθος βουλευτών και πολύς κόσμος. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου κκ Αθηναγόρας.
Δείτε την τελετή εγκαινίων και τις ομιλίες στα βίντεο που ακολουθούν:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου