Κατεβαίνει αυτή την ώρα η Εικόνα στη Χασιά


Κατεβαίνει αυτή την ώρα, Σάββατο του Λαζάρου, 23 Απριλίου 2016, η Εφέστιος Εικόνα της Μονής Κλειστών στη Χασιά σύμφωνα με το έθιμο. 
Μετά από διακοπή έξι ετών εξαιτίας της ακατανόητης αδιαλλαξίας της Μονής και της αμφιλεγόμενης στάσης της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Φυλής ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας ανέβηκε στις 09:30 στο Μοναστήρι συνοδευόμενος από κλιμάκιο της αρχαιολογικής υπηρεσίας και τον τεχνίτη Μιλτιάδη Τσάφα, ο οποίος τοποθέτησε την Εικόνα στην ειδική προθήκη προστασίας. 
Εν συνεχεία πλήθος κόσμου προσκύνησε με πλήρη τάξη και ηρεμία. Μετά από μια σύντομη παράκληση η πομπή ξεκίνησε με κατεύθυνση τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Χασιά. 
Την κρατούν νέοι του Συλλόγου Φυλής ντυμένοι με παραδοσιακές στολές. 
Παρόντες στην τελετή ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, η Πρόεδρος και τα περισσότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής. 
Αξίζει να αναφερθεί ότι, έστω και όψιμα, η Πολιτεία κινητοποιήθηκε, αφού εκτός από το κλιμάκιο της αρχαιολογικής υπηρεσίας παρίστατο εισαγγελική λειτουργός, αλλά και ισχυρή αστυνομική δύναμη. 
Η Εικόνα θα προσκυνηθεί σήμερα στη Χασιά και θα επιστρέψει το μεσημέρι της Κυριακής 24 Απριλίου 2016, μετά τη Θεία Λειτουργία και πάλι στη Μονή.