Δικαίωση Παππού με ανακοίνωση Σπίρτζη για τον προαστιακό


Την απόλυτη δικαίωση γνώρισε η έντιμη και υπεύθυνη στάση του Δημάρχου Φυλής για τον προαστιακό. Ο Δήμαρχος Φυλής απέφυγε τον πειρασμό του λαϊκισμού και πέτυχε την επίσημη έκδοση ανακοίνωσης από το Υπουργείο Μεταφορών, στην οποία μάλιστα γίνεται αναφορά στον Υπουργό. 
Με την ανακοίνωση ο Δήμος επισημοποιεί τις δεσμεύσεις που απέσπασε στις πολύωρες συζητήσεις, ότι η μείωση των δρομολογίων είναι προσωρινή κι ότι τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι το Δεκέμβριο. Και φυσικά θα εξακολουθήσει να εργάζεται για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης και μεταφορά του κορμού των λεωφορείων στο Σταθμό Άνω Λιοσίων, αλλά και για τη λειτουργία του σταθμού του Ζεφυρίου.
Δείτε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Φυλής:

Λεωφορεία για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με αφετηρία τα Άνω Λιόσια και προορισμό τη Νερατζιώτισσα δρομολογεί από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη. Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Μεταφορών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση:
-Η μείωση των δρομολογίων του προαστιακού είναι προσωρινή και αναγκαστική λόγω έργων εκσυγχρονισμού των συστημάτων
-Τα απαιτούμενα έργα θα παραδοθούν μέχρι το Δεκέμβριο, οπότε θα υπάρξει δυνατότητα πύκνωσης των δρομολογίων
Επίσης η ανακοίνωση χαρακτηρίζει δικαιολογημένα τα παράπονα των επιβατών και ζητά συγγνώμη.
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η προσπάθεια του Δημάρχου Φυλής να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, βρήκε ανταπόκριση στο Υπουργείο Υποδομών, στον ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο Δήμος Φυλής θα παρακολουθεί από κοντά το πρόγραμμα υλοποίησης των έργων, ώστε, με την ολοκλήρωσή τους, το Δεκέμβριο να θέσει στο Υπουργείο, στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το ζήτημα της πύκνωσης των δρομολογίων. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή έχει επισημάνει ότι η μείωση των δρομολογίων συνιστά υποβάθμιση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής.
Θα εξακολουθήσει, επίσης, να εργάζεται για την ολοκλήρωση των χώρων στάθμευσης και για τη δημιουργία κορμού των λεωφορείων του ΟΑΣΑ στο σταθμό των Άνω Λιοσίων αλλά και για την άμεση λειτουργία του σταθμού του προαστιακού στο Ζεφύρι.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου:

Μετά από 15 χρόνια αναμονής και εγκατάλειψης ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Αθήνας αποκτά ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.
Οι συνδέσεις με Κιάτο, Αεροδρόμιο και Χαλκίδα γίνονται απευθείας και ηλεκτροκίνητα και όχι με αλλαγή συρμών και ταλαιπωρία.
Οι παρεχόμενες εφεξής συγκοινωνιακές σιδηροδρομικές υπηρεσίες στον πολίτη, αλλάζουν σελίδα και μπαίνουν σε ένα νέο σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον και το χρήστη, κεφάλαιο. 
Οι απαραίτητες εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου και τον τελικό συντονισμό των συστημάτων, το οποίο στην ολοκλήρωσή του θα προσφέρει άλλου επιπέδου συγκοινωνιακό έργο στον πολίτη, δημιούργησαν, όπως είναι φυσικό, και κάποια προβλήματα.
Σε ό,τι αφορά στην αναγκαστική, λόγω των απαραίτητων έργων εκσυγχρονισμού και συντονισμού των συστημάτων, προσωρινή μείωση των δρομολογίων από Α. Λιόσια – Νερατζιώτισσα, και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για εξεύρεση άμεσης λύσης στο πρόβλημα, ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, δρομολογεί λεωφορεία σύνδεσης του Σταθμού Α. Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασύνδεση και μετεπιβίβαση των επιβατών, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία .
Ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία κατοίκων, επιβατών και χρηστών, αλλά είναι προσωρινή και για ένα έργο που έχει καθυστερήσει 15 ολόκληρα χρόνια από αδιαφορία και εγκατάλειψη και σήμερα γίνεται πραγματικότητα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Τα απαιτούμενα έργα στις Αχαρνές αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον ΟΣΕ μέχρι το Δεκέμβριο, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους να δοθεί η δυνατότητα να πυκνώσουν τα δρομολόγια.
Η προσπάθεια για αναβάθμιση του Προαστιακού και του Σιδηροδρόμου ευρύτερα συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Μέσα στο φθινόπωρο η ηλεκτροκίνηση έως και τον Πειραιά θα είναι γεγονός, με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν η Β’ φάση του Σταθμού Λαρίσης και η υπογειοποίηση των Σεπολίων.
Η χώρα ξαναβάζει το Σιδηρόδρομο στη ζωή της. Ένα γρήγορο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο.
Συγχαρητήρια στην ΕΡΓΟΣΕ και σε όλους όσους συνέβαλαν εδώ και 1,5 χρόνο στην επίτευξη του στόχου αυτού και την ανατροπή της εικόνας εγκατάλειψης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου