Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Σε πλεονέκτημα μετατρέπει το πρόβλημα στον Προαστιακό ο Δήμος Φυλής

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΥΛΗΣ, ΣΤΟ ΖΕΦΥΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ
Ο Δήμος Φυλής δεν υπέκυψε στον πειρασμό του λαϊκισμού και κατόρθωσε, μέσα από τη συνεννόηση, να βάλει ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών το συνολικό ζήτημα της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης του Δήμου Φυλής. 
Όπως έχει γράψει ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ, στόχος του Δήμου Φυλής ήταν να βγει ωφελημένος από τις εξελίξεις και να κερδίσει τη συγκοινωνιακή αναβάθμιση της περιοχής, με τη λειτουργία του σταθμού του προαστιακού στο Ζεφύρι, την λειτουργία του κορμού των λεωφορείων του ΟΑΣΑ στον Προαστιακό των Άνω Λιοσίων και την απελευθέρωση νέων χώρων στάθμευσης κοντά στους σταθμούς του Προαστιακού σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι.
Τα πρώτα βήματα έχουν γίνει από καιρό με τις παρεμβάσεις του Δήμου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για άμεση λειτουργία του Προαστιακού του Ζεφυρίου και στο Υπουργείο Μεταφορών με το αίτημα παραχώρησης χώρων για στάθμευση κοντά στους σταθμούς του Προαστιακού. 
Μάλιστα για το σκοπό αυτό ο Δήμος Φυλής κατεδάφισε, στις αρχές του χρόνου, συγκρότημα παλιών κατοικιών, σε οικόπεδο που είχε απαλλοτριωθεί από το Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή της Αττικής Οδού, σε απόσταση αναπνοής από τον Προαστιακό Άνω Λιοσίων. 
Το δεύτερο βήμα γίνεται με την επίσκεψη του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη στο Ζεφύρι, καθώς ο Δήμος Φυλής μετέτρεψε το πρόβλημα σε πλεονέκτημα και όλα δείχνουν ότι το Υπουργείο έχει την πολιτική βούληση να προωθήσει αυτά που ο Δήμος επιδιώκει, συστηματικά, εδώ και καιρό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, ο Χρήστος Σπίρτζης θα επιβλέψει, λίγο μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Αυγούστου 2017, τα έργα στον Προαστιακό του Ζεφυρίου.
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την ευκαιρία των εγκαινίων των ηλεκτροδοτούμενων γραμμών του προαστιακού στο Σταθμό της Αθήνας.
Ειδικότερα, ο Χρήστος Σπίρτζης θα επιβιβαστεί στις 12:15 σε συρμό για το Ζεφύρι, όπου θα φτάσει στις 12:25 κι αφού επιθεωρήσει τα έργα θα επιστρέψει στο Σταθμό της Αθήνας.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου