Με παρέλαση των χορευτικών άρχισε η γιορτή για τα τριαντάχρονα της ΓΡΙΖΑΣ στην κατάμεστη Πλατεία Ηρώων


Με παρέλαση των 11 αρβανίτικων συλλόγων, από την Πλατεία Μητροπόλεως προς την Πλατεία Ηρώων, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, άρχισε το βράδυ του Σαββάτου, 23 Σεπτεμβρίου 2017 η γιορτή για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Άνω Λιοσίων Η ΓΡΙΖΑ.
Η παρέλαση, με αφετηρία την Πλατεία Μητροπόλεως, παραδοσιακό κέντρο του οικισμού των Άνω Λιοσίων και προορισμό την Πλατεία Ηρώων, κέντρο της σύγχρονης πόλης, σύνδεσε, συμβολικά, το παρελθόν με το μέλλον των Άνω Λιοσίων.
Ακολούθησε η προβολή δύο βιντεοταινιών μικρού μήκους σε γιγαντοοθόνη, με θέμα την ιστορία των Άνω Λιοσίων και της ΓΡΙΖΑΣ, πριν το πρόγραμμα περάσει στα έμπειρα χέρια των Παναγιώτη Λάλεζα, Σπύρου Μπρέμπου και των άλλων συντελεστών της βραδιάς.
Σε πρωταγωνιστικό ρόλο τα χορευτικά των 11 συλλόγων που τίμησαν, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές, τα τριαντάχρονα ενός συλλόγου που έχει συμβάλει, τα μέγιστα, στην ανάδειξη της παράδοσης και της ιστορίας των Άνω Λιοσίων αλλά και της ελληνικότητας των Αρβανιτών.
Ήταν η αφετηρία ενός μεγάλου γλεντιού στην κατάμεστη Πλατεία Ηρώων, με κρασί και ψητή προβατίνα, το παραδοσιακό έδεσμα των αρβανιτών. Τα κέρασε ο Δήμος Φυλής, ο οποίος ανέλαβε, με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το σύνολο των εξόδων της γιορτής, τιμώντας την προσφορά της ΓΡΙΖΑΣ.
Δείτε την παρέλαση των συλλόγων:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου