Με αναγγελίες και υπογραφές νέων συνεργασιών η εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Φυλής




Με μια σπονδυλωτή εκδήλωση τίμησαν ο Δήμος Φυλής και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Νοεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και της Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινής Κούβελα.


«Σας υποδεχόμαστε σε μια εκδήλωση που εμπεριέχει συμβολισμούς και μηνύματα, αναγγελία δράσεων αλλά και προβληματισμούς που παραμένουν αναλλοίωτοι στο διάβα του χρόνου», είπε η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Φυλής σε θέματα Ισότητας των Φύλων και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Φωτεινή Γιαννοπούλου, καλωσορίζοντας το κοινό στην εκδήλωση, «μια εκδήλωση ύμνος στη δύναμη της γυναίκας και τον αγώνα της για την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του ατόμου».

Τη στήριξη του Δήμου Φυλής στο έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), εξέφρασε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, ο οποίος στη διάρκεια της εκδήλωσης υπέγραψε με τη Γ.Γ., Φωτεινή Κούβελα, την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες. «Θέλω να ξέρετε ότι, όσο δύσκολη και να ‘ναι η περιοχή μας, με τις όποιες ιδιαιτερότητες και προβλήματα, εδώ παλεύουμε όλες και όλοι μαζί», τόνισε ο Χρήστος Παππούς.

Η κα Κούβελα αναφέρθηκε από την πλευρά της, στο έργο και τις δράσεις της ΓΓΙΦ και την Ευρωπαϊκή Χάρτα, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Φυλής για στενή συνεργασία και συνεχάρη την κα Γιαννοπούλου και τους συνεργάτες του Κέντρου για το έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φυλής.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Γιαννοπούλου ανακοίνωσε ακόμη μία σημαντική συνεργασία για το Συμβουλευτικό Κέντρο. Πρόκειται για «την έναρξη της συνεργασίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και δικτύωσή του με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε μια σειρά από παρεμβάσεις και εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο, με στόχο την ενδυνάμωση και στήριξη των γυναικών του Δήμου Φυλής και της ευρύτερης περιοχής», όπως ανακοίνωσε η κα Γιαννοπούλου, η οποία ευχαρίστησε την Προϊσταμένη του ΕΕΣ Άνω Λιοσίων, Αριστέα Πλακίδα, για την ενθουσιώδη και ανιδιοτελή προσφορά της στον τόπο μας. Εξαίρετη συνεργάτιδα χαρακτήρισε την κα Γιαννοπούλου η κα Πλακίδα και την ευχαρίστησε «από καρδιάς για τη συνεργασία».

Για το έργο και τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Φυλής μίλησαν οι επιστημονικοί συνεργάτες του, η Κοινωνική Λειτουργός Πηνελόπη Μηλιώνη, η Κοινωνιολόγος Ευαγγελία Πυρρώτη και η Ψυχολόγος Βίκυ Βεοπούλου.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το βιβλίο «Το Ζ της Ζωής» της συγγραφέως και ηθοποιού Γωγώς Ατζολετάκη, στο οποίο, μέσα από την ιστορία μιας γυναίκας, της Ηλέκτρας, απεικονίζονται με γλαφυρό τρόπο τα φαινόμενα της κακοποίησης των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας.

«Η συγγραφέας επιλέγει να μη μιλήσει μόνο για τη βία, αλλά δίνει στην ηρωίδα της τη δύναμη να ελευθερωθεί», υπογράμμισε η συγγραφέας – κοινωνιολόγος Νατάσσα Γκουτζικίδου, μιλώντας για το βιβλίο «Το Ζ της Ζωής». Η κα Ατζολετάκη με το βιβλίο της δεν μιλά μόνο για την κακοποίηση, αλλά και για τη δύναμη και το σθένος που κρύβουν οι άνθρωποι, ανέφερε η κα Γκουτζικίδου.

Για τους λόγους που την ώθησαν να γράψει το βιβλίο και να ασχοληθεί με την κακοποίηση των γυναικών, μίλησε η Γωγώ Ατζολετάκη, η οποία μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αλλά και στο παράρτημα που ακολουθεί, μελετά ευρύτερα και εκτός ελλαδικού χώρου το φαινόμενο της κακοποίησης, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία και παραδείγματα. «Αν το πρόβλημα δεν είναι μέσα στο σπίτι σου νομίζεις ότι δεν σε αφορά», τόνισε η κα Ατζολετάκη, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Ξεχωριστή αίσθηση προκάλεσε η συγκλονιστική ανάγνωση αποσπασμάτων του βιβλίου από την ηθοποιό και σκηνοθέτη Στέλλα Νικολοθανάση, που συγκίνησε το κοινό.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση























Ακολουθούν τα videos με αποσπάσματα από τις ομιλίες της ΓΓΙΦ Φωτεινής Κούβελα της αγαπημένης ηθοποιού Γωγώς Ατζολετάκη και από την ανάγνωση αποσπάσματος του βιβλίου από τη Στέλλα Νικολοθανάση:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου