Με κατάνυξη και λαμπρότητα η λιτάνευση του Αγίου Αθανασίου στην πλακόστρωση Χασιά







Τα γιορτινά του φόρεσε σήμερα το μικρό αλλά πολύ γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται καλά «κρυμμένο» στην καρδιά της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. Παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, της Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ελένης Λιάκου και του ειδικού συμβούλου Δημάρχου Γιάννη Λιάκου, πιστών αλλά και της φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (17-1-18) ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτάνευση μετ΄ αρτοκλασίας, της Εικόνας του Αγίου στα φρεσκοασβεστωμένα, πλακόστρωτα γραφικά δρομάκια πέριξ του Ιερού Ναού. 

Οι πιστοί με κατάνυξη και συγκίνηση κράτησαν εναλλάξ στα χέρια τις δυο Ιερές Εικόνες του Αγίου που διαθέτει το εκκλησάκι για να πάρουν φώτιση από τον Μέγα Αθανάσιο. Ο πατέρας Δημήτριος Παναγακόπουλος που τέλεσε τον Εσπερινό και προεξήρχε στη λιτάνευση της εικόνας, αμέσως μετά υπογράμμισε στο κήρυγμά του την ανάγκη της ενότητας και της πίστης. 

«Όπως ο Άγιος Αθανάσιος ανέπτυξε έντονη δράση στη διάδοση του «ορθού» δόγματος, φέρνοντας πολλούς χριστιανούς στην εκκλησία μας, έτσι και εσείς πρέπει να είστε κοντά στην Χάρη του Κυρίου. Να είστε ενωμένοι και να έχετε πίστη, ελπίδα και αγάπη, σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε, τόσο σε οικονομικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, αφού τώρα φαίνεται ότι ανοίγουν και τα εθνικά θέματα» υπογράμμισε ο πατέρας Δημήτριος. 

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο εφημέριος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής που προσέχουν και περιποιούνται το Ναό, το Δήμαρχο Φυλής για την παρουσία και την προσφορά του σε όλα τα θρησκευτικά δρώμενα, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ελένη Λιάκου για τις ενέργειες και το ενδιαφέρον της για την ενορία και την φιλαρμονική του Δήμου και τον κ. Καλομοίρη που για πρώτη φορά συνόδεψαν και παιάνισαν την εικόνα του Αγίου Αθανασίου. 

Αύριο πρωί την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, τις 7.30 το πρωί ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα κι ένα live απόσπασμα από τη λιτάνευση





 

























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου