Σημαντικό εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αντισεισμικής Προστασίας στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Φυλής




Φωτό - Χρήστος Βένος 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για το προσωπικό όλων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Φυλής, με θέμα την “Αντισεισμική Προστασία των Παιδικών Σταθμών” πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 από το Νομικό Πρόσωπο Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Φυλής σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). 

 Την ανάπτυξη των θεμάτων έκαναν εκ μέρους του ΟΑΣΠ οι εξαίρετες ομιλήτριες κα Αναστασία Ιωακειμίδου, Τοπογράφος Μηχανικός MSc Ο.Α.Σ.Π κι η Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν αντιστοίχως : α/ Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση Σεισμού και β/ Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς (Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Διοργάνωση Ασκήσεων κι Ετοιμότητας) Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπαιδευόμενους. 

Τις ομιλήτριες καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων κος Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ο οποίος επεσήμανε την σημαντικότητα του σεμιναρίου κι ευχαρίστησε τους παραβρισκόμενους για την δυναμική τους συμμετοχή. 

Την εκδήλωση χαιρέτησε κι ο Πρόδερος του ΝΠΔΔ Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ζεφυρίου κος Κουρκουλος Γιώργος. 

Την παρουσίαση των ομιλητών και την διεξαγωγή της διαδικασίας συντόνιζε η Κοινωνιολόγος / Ψυχοθεραπεύτρια κα Ιωάννα Λιόση. 

Στο εκπαιδευτικό σεμινάριο συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του Α΄ Παιδικού Σταθμού Φυλής, των Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Ζεφυρίου, οι εργαζόμενοι του Βρεφονηπιακού Σταθμού Άνω Λιοσίων ΟΑΕΔ καθώς και του Ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού “ Το Παραμύθι” . Παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων κος Μαρίνος Σαρλάς κι η Διευθύντρια του Νομικού Προσώπου κα Γιαννούλα Σταθοπούλου, η Διευθύντρια του Βρεφονηπιακού Σταθμου Άνω Λιοσίων ΟΑΕΔ κα Κωνσταντίνα Κουνέλη κι η Διευθύντρια του Ιδιωτικου Παιδικου Σταθμού “ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ” κα Ανδρομάχη Σκουρλή. 

Επίσης, εκ μέρους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, το σεμινάριο παρακολούθησε η μηχανικός κα Ελένη Μισαηλίδου. 

Στο τέλος του σεμιναρίου μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια καθώς κι ερωτηματολόγια που αφορούσαν στην κατάρτιση κι ετοιμότητα των συμμετεχόντων σε θέματα Αντισεισμικής Προστασίας. 
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο χαρακτηρίστηκε όχι απλώς ενδιαφέρον αλλά ουσιαστικά σωτήριο σε σχέση με τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας που χρειάζεται να ληφθούν στους Παιδικούς Σταθμούς. 
Το κύριο μήνυμά του ήταν : Προστατεύεσαι από τον σεισμό Γνωρίζοντας ! ενώ κατά τη διάρκεια του σεισμού : “Μείνε στο χώρο σου ...Σκύψε, Καλύψου , Κρατήσου” !Στη συνέχεια, εφάρμοσε το προσεισμικό σχέδιο σου !

Ακολουθούν χαρακτηριστικά στιγμιότυπα μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Χρήστου Βένου 



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου