Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Ζεφύρι









Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Ζεφύρι η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου, παρουσία σύσσωμης της Δημοτικής Αρχής που εκπροσωπεί το Ζεφύρι στο Δημοτικό Συμβούλιο και προεξάρχοντα τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο. 
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με Πανηγυρική κωδωνοκρουσία σε όλες τις εκκλησίες του Ζεφυρίου. Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γρηγορούσας, εψάλλει, χοροστατούντος του εφημέριου του ναού πατέρα Άγγελου Κανέλου, Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, παρουσία μαθητών, δεκάδων πιστών, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων της περιοχής. 
Αμέσως μετά ιερείς, δημότες και επίσημοι μετέβησαν στην κεντρική πλατεία Ζεφυρίου, στο μνημείο των πεσόντων όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο και η κατάθεση στεφάνων. 
Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου εκφωνώντας τον Πανηγυρικό της ημέρας υπογράμμισε πως «η επανάσταση του 21, δεν εξετάζεται μόνο σαν στρατιωτικό γεγονός Πανευρωπαϊκής ακτινοβολίας αλλά και ως πνευματικός αγώνας ενός λαού που πιστεύει στην αξία της ιδέας και υπηρετεί σε όλες τις εποχές, τις ακατάλυτες αρχές της Ελευθερίας και της Αρετής». Ο Γιάννης Μαυροειδάκος επεσήμανε πως «σήμερα όλοι οι Έλληνες, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την πνευματική και πολιτιστική παράδοση στην οποία στηρίχθηκε ο αγώνας για την ελευθερία του Γένους μας» και κάλεσε όλους να κρατήσουν ζωντανά τα «διδάγματα» που μας κληροδότησε «το μεγαλείο της θυσίας των ηρωικών μας νεκρών, οι οποίοι με τίμημα την ζωή τους, ξανάφεραν τη λευτεριά στη χώρα που τη γέννησε». 
Η τελετή έκλεισε με ενός λεπτού σιγή προς τιμήν των θυμάτων και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 

















































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου