Το δικό τους γιατρό απέκτησαν οι ηλικιωμένοι στα ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής με ενέργειες του Προέδρου Γιώργου Αδάκτυλου





Φωτό Αρχείου

Μια ακόμη παροχή για τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ Φυλής εξασφάλισε ο Πρόεδρος των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και Αναπληρωτής Δήμαρχος Γιώργος Αδάκτυλος, με τη στήριξη του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού. 
Πέρα από το πλήθος των εξετάσεων προληπτικού χαρακτήρα που γίνονται στα ΚΑΠΗ ,σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής, τον Ερυθρό Σταυρό, την Πνευμονολογική εταιρεία και άλλους φορείς, ο Γιώργος Αδάκτυλος, ξεκίνησε συνεργασία για λογαριασμό των ΚΑΠΗ με την Παθολόγο -Διαβητολόγο Ευαγγελία Κακαβά εξασφαλίζοντας την σταθερή παρουσία γιατρού στα ΚΑΠΗ. 
Οι αλλαγές που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Πρωτοβάθμιας Υγείας, δυσκόλεψαν αρκετά τη ζωή των ηλικιωμένων οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με την συνταγογράφηση των φαρμάκων τους, αφού πέραν της ταλαιπωρίας στις ουρές έπαψε να είναι δωρεάν και κοστίζει 10 ευρώ. 
«Είδαμε πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα και δώσαμε, με τη στήριξη του Δημάρχου Χρήστου Παππού, άμεσα λύση κάνοντας πράξη το αίτημα των μελών των ΚΑΠΗ που ζητούσαν το δικό τους γιατρό . Έτσι θα συνεχίσουμε και την επόμενη περίοδο με περισσότερες υπηρεσίες , παροχές και δραστηριότητες για τους ηλικιωμένους. Έχουμε μετατρέψει τα ΚΑΠΗ του Δήμου μας σε ζεστές γωνιές φροντίδας, εξυπηρέτησης, ψυχαγωγίας και αγάπης για τον παππού και τη γιαγιά της Φυλής γιατί σεβόμαστε τις ανάγκες τους και το αποδεικνύουμε εμπράκτως κάθε μέρα» υπογραμμίζει ο Πρόεδρος των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Γιώργος Αδάκτυλος . 
Έτσι από τη Δευτέρα 13 Μαΐου και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 12.30 μ.μ. η ειδική Παθολόγος – Διαβητολόγος Ευαγγελία Κακαβά, η οποία υπέγραψε σύμβαση ενός έτους, θα βρίσκεται στο 1ο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων για να εξετάζει τους ηλικιωμένους και να συνταγογραφεί δωρεάν τα φάρμακά τους. Οι ηλικιωμένοι του 2ου ΚΑΠΗ θα μεταφέρονται για εξέταση στο 1ο ΚΑΠΗ με το πρόσφατα αποκτηθέν βανάκι του Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας. Οι ηλικιωμένοι του ΚΑΠΗ Φυλής θα μπορούν να πηγαίνουν για εξέταση και συνταγογράφηση κάθε Τετάρτη στις 15.30 ενώ οι ηλικιωμένοι του στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ που στεγάζονται στο κτίριο του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου