Ο Δήμος Φυλής δεν ξέχασε τα θύματα του σεισμού του 1999



Θλίψη και περίσκεψη επικράτησε στην τελετή μνήμης για τα θύματα του σεισμού του 1999, που πραγματοποιήθηκε, όπως πάντα, την ημέρα και την ώρα που συνέβη το τραγικό  γεγονός:  Στις τρεις το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2019, μπροστά στο απέριττο μνημείο που έχει στηθεί στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων.
Ακριβώς είκοσι χρόνια μετά κι ενώ πριν από δύο μήνες, ένας νέος σεισμός από το ρήγμα της Πάρνηθας υπενθύμισε ότι ο Εγκέλαδος είναι παρών, η Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου, ο Δήμος Φυλής και οι απλοί πολίτες έκλειναν το γόνυ, με τα μάτια στραμένα στην επιγραφή που αποτύπωσε μέσα σε λίγες λέξεις την τραγικότητα της αποφράδας εκείνης μέρας.
«Σε όσους έχασαν τη ζωή τους, υπέφεραν και πόνεσαν από τον καταστρεπτικό σεισμό του 1999».
«Ο σεισμός του ’99 σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία των Άνω Λιοσίων. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε. Χάθηκαν άνθρωποι και καταστράφηκαν περιουσίες, ενώ οι πληγές που προκλήθηκαν δεν έχουν επουλωθεί», τόνισε εκφράζοντας τα συναισθήματα των παρευρεθέντων, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού ΠΑΡΝΗΘΑ, Γιώργος Μαυροειδής, ο οποίος ανέλαβε το θλιβερό καθήκον να πει δύο λόγια εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Προηγουμένως κι αφού τελέστηκε από τους εφημερίους του Αγίου Κωνσταντίνου πατέρες Τίτο και Φανούριο η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση, άφησε ένα μπουκέτο λουλούδια μπροστά στο μνημείο.
Τον επίλογο της σεμνής τελετής έγραψε η φιλαρμονική του Δήμου Φυλής που απέδωσε τιμές με τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Ακολουθούν στιγμιότυπα από την τελετή:



















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου