Επίσημη πρώτη του νέου Αντιπεριφερειάρχη στο Ζεφύρι με αυτοψία στο ρέμα Εσχατιάς

Η αποκομιδή των απορριμμάτων και μπάζων από την κοίτη του ρέματος Εσχατιάς, αποτέλεσε το αντικείμενο της πρώτης επίσκεψης του νέου Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου στο Ζεφύρι.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, μετά από συνεννόηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Ανδρέα Λεωτσάκο και τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο βρέθηκε επί τόπου, το μεσημέρι της Τετάρτης 04-09-2019, όπου διαπίστωσε την τραγική εικόνα που θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων της παραρεμάτιας ζώνης.
Εξαιτίας της αντικοινωνικής συμπεριφοράς μερίδας μελών της κοινωνικής ομάδας των ΡΟΜΑ, μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων αλλά και ογκωδών αντικειμένων φράσσουν την κοίτη του ρέματος με κίνδυνο υπερχείλισης σε περίπτωση βροχόπτωσης. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας και του Δήμου, το ρέμα αποτελεί για τους ασυνείδητους χώρο απόρριψης κάθε είδους αντικειμένων. Το ίδιο συμβαίνει και με τους παραβατικούς, που απορρίπτουν τα σασί των αυτοκινήτων που λεηλατούν, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Πριν από τρία χρόνια, τέτοια εποχή, είχαν ανασυρθεί πάνω από τριάντα (30) αυτοκίνητα που είχαν φράξει την κοίτη ΚΛΙΚ 1. Ο κίνδυνος υπερχείλισης του ρέματος έγινε μεγαλύτερος από τότε που διευθετήθηκε το τμήμα του από τον Κηφισό μέχρι την οδό Κωστή Παλαμά, λόγω του ενδεχομένου απόφραξης στο στόμιο του αγωγού από ογκώδη απορρίμματα.


Μετά από συνεννόηση του Αντιπεριφερειάρχη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, αποφασίστηκε να αρχίσουν οι εργασίες καθαρισμού του ρέματος, το αργότερο, εντός δεκαημέρου, καθώς αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες είναι απασχολημένες με τον καθαρισμό του ρέματος του Σαρανταπόταμου, στην Ελευσίνα.
Εξάλλου με παρέμβαση του Λευτέρη Κοσμόπουλου στην ΕΥΔΑΠ αποκαταστάθηκε αμέσως  η βλάβη στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στο ύψος της οδού Ιλισού, εξαιτίας της οποίας διαχέονταν λύματα στο ρέμα Εσχατιάς.
Στη διάρκεια της αυτοψίας, στην οποία παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος Γιώργος Ραφτέλης και η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη, διαπιστώθηκε η ανάγκη γρήγορης διευθέτησης του ρέματος από το ύψος της οδού Κωστή Παλαμά, μέχρι τη Λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γιάννη Μαυροειδάκου που παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει εγκατασταθεί εργολάβος, καθώς στις 25 Αυγούστου 2019 αποσφραγίζονται οι προσφορές που θα υποβληθούν, στο πλαίσιο του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού που έχει προκηρυχθεί ΚΛΙΚ 2.


Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο έργο προϋπολογισμού 86,2 εκατ. ευρώ που με την ολοκλήρωσή του θα ανακουφίσει τους κατοίκους της παραρεμάτιας ζώνης του Ζεφυρίου οι οποίοι καρδιοκτυπούν κάθε φορά που βρέχει ΚΛΙΚ 3.  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου