Γνήσιο Αρβανίτικο πανηγύρι με γλέντι και πολύ χορό από τη Γρίζα ανήμερα του Σταυρού
Με το παραδοσιακό πανηγύρι, που οργάνωσε ο σύλλογος Αρβανίτικου Πολιτισμού «Η ΓΡΙΖΑ», σε συνεργασία με το Αθλητικό – Πολιτιστικό Οργανισμό «Η ΠΑΡΝΗΘΑ», στην πλήρως ανακατασκευασμένη πλατεία Μητροπόλεως κορυφώθηκε ο εορτασμός της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Άνω Λιόσια, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου. 
Η ιστορικής σημασίας πλατεία παραδόθηκε ολοκαίνουργια, από το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, στους κατοίκους του ιστορικού κέντρου, οι οποίοι με το πανηγύρι τους που διοργανώνεται κάθε χρόνο τέτοια ημέρα -για περισσότερες από δύο δεκαετίες- και έχει ευθεία αναφορά στην πλατεία Μητροπόλεως, έκαναν το καλύτερο ποδαρικό στο νέο στολίδι του κέντρου των Άνω Λιοσίων. 
Ο Πρόεδρος της Γρίζας Γιώργος Καραϊσκάκης στο χαιρετισμό του αφού καλωσόρισε τον κόσμο και ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους έκανε μια μικρή αναδρομή στην ιστορία αλλά και τη σημασία της πλατείας. «Χαίρομαι ιδιαίτερα που το πανηγύρι μας συνέπεσε με τα εγκαίνια της πλατείας του χωριού» υπογράμμισε ο Γιώργος Καραϊσκάκης και ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για το έργο αναφέροντας «Δήμαρχε απόψε μας παραδίδεις την πλατεία στο τοπικό στοιχείο και εμείς θα την τιμήσουμε με πολλές εκδηλώσεις και πολλές χαρές» . 
Ο Πρόεδρος της Γρίζας ανανέωσε το ραντεβού του Συλλόγου με τον κόσμο λέγοντας πως «σύντομα το επόμενο μεγάλο γλέντι θα γίνει στο Σπίτι της Γρίζας γιατί βλέπω πως το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς» είπε χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά κάλεσε για ένα σύντομο χαιρετισμό τους Βουλευτές της περιοχής Βαγγέλη Λιάκο και Γιώργο Κώτσηρα οι οποίοι συνεχάρησαν το Δήμαρχο για το έργο του και ευχήθηκαν χρόνια πολλά στον κόσμο.
Τα χορευτικά τμήματα της Γρίζας αλλά και το χορευτικό τμήμα γυναικών της Μαγούλας πλαισιωμένα από την ορχήστρα του Σπύρου Μπρέμπου κάνοντας όπως πάντα εντυπωσιακή εμφάνιση απέσπασαν τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού. 

Ο πρόεδρος της Γρίζας Γιώργος Καραϊσκάκης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης στη συνέχεια ευχαρίστησαν το χορευτικό της Μαγούλας και απέδωσαν αναμνηστικό για τη συμμετοχή του στο πανηγύρι στην πρόεδρο κ. Παναγοπούλου. Αμέσως μετά χορευτικά και κοινό έγιναν ένα, γεμίζοντας μ΄ ένα μαγικά αυθόρμητο τρόπο την πλατεία, με κεφάτους χορευτές. Ο Σπύρος Μπρέμπος και η τραγουδίστρια Έφη Πάνου ξεσήκωσαν το κοινό ερμηνεύοντας αρβανίτικα και όχι μόνο τραγούδια σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου