Πλήθος κόσμου στη λιτάνευση της εικόνας στη Μονή του Αγίου ΚυπριανούΜε βαθιά κατάνυξη και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Δημάρχου Φυλής και πλήθους πιστών, η λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Κυπριανού στη Μονή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή. 
Στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ.κ. Κυπριανός ο οποίος, αμέσως μετά τη λιτάνευση της εικόνας, στο καθιερωμένο κέρασμα για τη γιορτή του στο αρχονταρίκι της Μονής, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους των αδελφών εκκλησιών από τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και την Ελληνική διασπορά για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη της Μονής. «Πάντοτε να είμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με πίστη τα προβλήματα που επιτρέπει ο Κύριος να παρουσιάζονται στην πορεία μας», υπογράμμισε ο Σεβασμιότατος. 

Ο Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ.κ. Κυπριανός ευχαρίστησε το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού για την σταθερή στήριξη της Μονής. «Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Δήμαρχό μας, τον Χρήστο Παππού, ο οποίος έδωσε το παρών για άλλη μια φορά στην πανήγυρη μας, αλλά κυρίως τον ευχαριστώ για το μεγάλο έργο που έκανε στο μοναστήρι μας. Με τις προσπάθειές του, την καλοσύνη και την ευγένειά του συνέβαλε ουσιαστικά ώστε να καλλωπιστεί, να αναβαθμιστεί και να φωτιστεί ο περιβάλλων χώρος του μοναστηριού», είπε ο Σεβασμιότατος. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Φυλής, αφού ευχήθηκε Χρόνια Πολλά, διαβεβαίωσε πως η Διοίκηση του Δήμου είναι σταθερά προσηλωμένη στη συνέχιση των παρεμβάσεων που αφορούν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου, όπως την οραματίστηκε και ξεκίνησε να την υλοποιεί. 

Αφού ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των Εκκλησιών από το εξωτερικό ο ηγούμενος του Μοναστηριού Θεοδόσιος παρέθεσε επίσημο γεύμα σε Αρχιερείς, Ιερείς, μοναχούς, πολιτικούς και τοπικούς φορείς. 

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων ξεκίνησαν την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, με τον Αγιασμό και τον Μέγα Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν τη Τρίτη 15 Οκτωβρίου με τον Όρθρο, τη Θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων το πρωί και τον Εσπερινό το απόγευμα.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου