ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ: Η Εθνική Ενότητα και η ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων θα διαφυλάξουν την ειρήνηΗ Εθνική Ενότητητα και η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν τις προϋποθέσεις για τη διαφύλαξη της Ειρήνης τόνισε μιλώντας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2019 ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς. Αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη δημιουργίας ισχυρών συμμαχιών και διπλωματικής εγρήγορσης.
«Το ιστορικό δίδαγμα είναι ότι αν θες Ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο. Χρειαζόμαστε λοιπόν Εθνική Ενότητα και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Μόνο η αποτρεπτική δύναμη μπορεί να αποθαρρύνει τη διάθεση επεκτατισμού που επικρατεί στα σύνορά μας», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι για να ενισχύσουμε τον κοινωνικό μας ιστό και να αποκτήσουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη πρέπει να αναθερμάνουμε την οικονομία μας.
«Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή και θα ενισχύσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Σε τοπικό επίπεδο οφείλουμε να διαφυλάξουμε την εθνική ομοψυχία και να δημιουργήσουμε συνθήκες τοπικής ανάπτυξης. Άλλωστε οι τοπικές κοινωνίες αποτελούν μικρογραφίες της ευρύτερης» επεσήμανε.
Αναφερόμενος στο ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου είπε ότι αποτελεί ορόσημο στην ιστορική πορεία της Χώρας μας, ένα φωτεινό Φάρο Εθνικής Αξιοπρέπειας και Πατριωτισμού.
«Γιορτάζουμε, σήμερα, την ιστορική αντίσταση του ελληνικού Λαού στα καθεστώτα που απειλούσαν την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο με την επιβολή του ολοκληρωτισμού και του ρατσισμού. Όταν τα χαράματα της μεγάλης εκείνης μέρας ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς απάντησε ΟΧΙ στο τελεσίγραφο του Ιταλού πρεσβευτή, ουδείς πίστευε ότι αυτή η άρνηση θα αποτελούσε την απαρχή μιας εποποιΐας που θα γραφόταν με χρυσά γράμματα στα βουνά της Αλβανίας, στα Οχυρά του Ρούπελ, στην Κρήτη, στη Μέση Ανατολή και στην Ιταλία. Ουδείς πίστευε ότι αυτός ο μικρός Λαός θα είχε τα τεράστια ψυχικά αποθέματα να αντισταθεί στην τεράστια πολεμική μηχανή των δυνάμεων του Άξονα και να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα στην Ευρώπη που παραδινόταν, σχεδόν αμαχητί. Γι’ αυτό άλλωστε προκάλεσε τον παγκόσμιο θαυμασμό σε μια περίοδο που όλοι αναζητούσαν πρότυπα αντίστασης απέναντι στην Αυτοκρατορία του Σκότους που δέκα χρόνια μετά την ήττα της στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, επανήλθε για να αιματοκυλήσει, πάλι, την Ευρώπη» τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής.
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου