Πρότυπη παιδική χαρά στο Ζεφύρι εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο ο Χρήστος Παππούς




Πόρους από το Πράσινο Ταμείο για την κατασκευή μιας παιδικής χαράς – πρότυπο στο Ζεφύρι, που θα δίνει την δυνατότητα παιγνιδιού και χαράς και στα παιδιά ΑμΕΑ, εξασφάλισε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Πρόκειται για την παιδική χαρά στο σκεπαστό της Αττικής Οδού στο Ζεφύρι η οποία ανακατασκευάζεται και γίνεται πιο λειτουργική, αφού τα όργανα που προβλέπει η μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας να τοποθετηθούν έχουν σχεδιαστεί να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών από ενός έτους μέχρι την προεφηβία. 
Το νέο έργο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των δεκάδων έργων που έχει εξασφαλίσει για το Δήμο Φυλής ο Χρήστος Παππούς από το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την Περιφέρεια Αττικής και τα Προγράμματα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, με στόχο την βελτίωση των υποδομών της πόλης και της καθημερινότητας του πολίτη.




«Τα έργα που ολοκληρώσαμε και αυτά που έχουμε σε εξέλιξη έχουν αναβαθμίσει αισθητά το Δήμο μας. Έχουμε αποδείξει πως δεν εφησυχάζουμε. Έχουμε θέσει υψηλούς στόχους, χρησιμοποιούμε κάθε μέτρο, μέσο και πρόγραμμα και διεκδικούμε εντατικά και δυναμικά τους πόρους που θα κάνουν το Δήμο μας καλύτερο» τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς αναφερόμενος στην ένταξη του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. 

«Το έργο εντάχθηκε στις 6 Νοεμβρίου του 2019, μετά από αξιολόγηση της πρότασης της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία κρίθηκε επιλέξιμη και πλήρης προς χρηματοδότηση. Δημιουργούμε έναν υποδειγματικό χώρο παιγνιδιού .Μια παιδική χαρά για όλους, ικανή να φιλοξενήσει λειτουργίες για όλες τις ηλικιακές ομάδες» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων προθέτοντας πως « Το σημαντικότερο είναι πως στο νέο χώρο που δημιουργούμε τα παιδιά με αναπηρίες και οι γονείς τους παύουν να περιορίζονται σε χώρους και όργανα παιγνιδιού αποκλειστικής χρήσης ΑμεΑ, και αποκτούν πλέον τη δυνατότητα μέσα στον ίδιο χώρο να καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παιδιών της οικογένειάς τους» καταλήγει ο Θανάσης Σχίζας.




Η νέα παιδική χαρά θα διαθέτει οκτώ τύπους οργάνων με έξι πολυλειτουργικές δομές, όργανα με χρήση και από ΑμεΑ, ελεύθερη ζώνη όδευσης με πρόβλεψη όδευσης τυφλών, ζώνες πρασίνου, επαρκή αριθμό καθισμάτων για τους συνοδούς, και πλούσιο φωτισμό. Η παιδική χαρά και οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι θα επιστρωθούν με αθλητικό τάπητα που θα περιλαμβάνει και χρωματική διαμόρφωση – διαγράμμιση για υπαίθρια παιγνίδια όπως σκάκι και κουτσό. Τέλος στην μελέτη προβλέπεται η κατασκευή ξύλινης πέργολας σκίασης 155 τ.μ. 
Το έργο σύμφωνα με τη μελέτη απαρτίζεται από τέσσερα υποέργα που αφορούν στην προμήθεια και εγκατάσταση των οργάνων, των δαπέδων, των φωτιστικών και της ξύλινης πέργκολας σκίασης που θα κατασκευαστεί. 
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 197.129 ευρώ τα οποία θα καλυφθούν από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου μέσω του προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2019», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση 2019».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου