Ξετρέλανε μικρούς και μεγάλους στη Χασιά η ΠΟΔΗΛΑΤΟΥΛΑ



Μια κυριολεκτικώς παραμυθένια Κυριακή πέρασαν μικροί και μεγάλοι στην Δημοτική Κοινότητα Φυλής , στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Χρήστου Παππού, στο Δημαρχείο Νικόλαος Λιάκος και αφορούσε στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού παραμυθιού «Ο υπέροχος κόσμος της Μελένιας- Η φτερωτή Ποδηλατούλα», της συγγραφέως Λίας Λάππα. 

Η Τοπική Σύμβουλος Ελένη Πίνη που είχε την πρωτοβουλία της οργάνωσης , ευχαρίστησε θερμά την Αντιδήμαρχο Φυλής Ελένη Λιάκου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Διονύση Βλάχο για τη στήριξη της εκδήλωσης και προανήγγειλε πως η συγκεκριμένη δράση ανοίγει ένα κύκλο πολύπλευρων παρουσιάσεων που έχουν σκοπό να φέρουν, γονείς και παιδιά, πιο κοντά στο μαγικό κόσμο του βιβλίου και του θέατρου . 
«Στόχος μας είναι ο Δήμος Φυλής να γίνει αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια πολιτιστικής αναγέννησης και άνθησης του τόπου μας. Το Δημαρχείο Φυλής Νικόλαος Λιάκος ανοίγει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει ανθρώπους του πνεύματος του αθλητισμού και των γραμμάτων» είπε η Ελένη Πίνη ενώ καλωσορίζοντας την δημοσιογράφο και συγγραφέα του βιβλίου Λία Λάππα υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο «μικροί και μεγάλοι να βάλουν όριο στην χρήση του internet και να εντάξουν στη ζωή τους την άθληση και τις δραστηριότητες που δεν αποξενώνουν τον άνθρωπο από την κοινωνία». 
Η Λία Λάππα έχοντας στο πλευρό της δυο πολύτιμους συμμάχους, τον πρωταθλητή Ελλάδος στην ποδηλασία και τον πρόεδρο των χρηστών internet, ξεκίνησε την παρουσίαση του παραμυθιού λέγοντας πως «συγνώμη γονείς αλλά εγώ ήρθα σήμερα εδώ κυρίως για τα παιδιά. Θέλω όλα τα παιδιά μπροστά και τους γονείς πίσω» και αμέσως μετά ζήτησε να κλείσουν τα κινητά και να συγκεντρωθούν στην έδρα. Τα φώτα έσβησαν και το κουβάρι του παραμυθιού που ήταν η άνιση μάχη ανάμεσα στην εξάρτηση από το διαδίκτυο και την χαρά της πραγματικής ζωής, άρχισε να ξετυλίγεται ευχάριστα μέσα από πολύχρωμες εικόνες και τη διαδραστική παρουσίαση της συγγραφέως, που σε άψογη συνεργασία και πολύ συζήτηση με τα παιδιά παρουσίασε μια ιστορία στην οποία πρωταγωνιστεί η αγάπη, το θάρρος, η επικοινωνία και η αλληλεγγύη. 
Ο Πρωταθλητής Ελλάδος στην ποδηλασία Χρήστος Βολικάκης μίλησε στα παιδιά για την μεγάλη αξία του αθλητισμού και εξέφρασε τη χαρά του για την πολύ μεγάλη συμμετοχή. Μετά το τέλος του παραμυθιού τα παιδιά ζωγράφισαν τους ήρωες του ενώ η Λία Λάππα συνεπικουρούμενη από τον Πρόεδρο Χρηστών internet Νίκο Βασιλάκο ενημέρωσαν τους γονείς για τους έντεκα κινδύνους που απειλούν τα παιδιά όταν οι γονείς δεν βάζουν όρια στη χρήση του. 
Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συνεχάρη την συγγραφέα, τον πρωταθλητή ποδηλασίας και τον πρόεδρο των χρηστών internet για την παρουσίαση και επεσήμανε στους γονείς «είναι πολύ σημαντικό να περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας, να τους μιλάτε και να τους λέτε ιστορίες βγαλμένες από τη ζωή. Οι παππούδες και οι γονείς μας, είχαν το χρόνο και μας έλεγαν κάθε βράδυ και μια διαφορετική ιστορία, εμείς δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε το ίδιο στα παιδιά μας και αυτό πρέπει να το ξανασκεφτούμε και να ρυθμίσουμε καλύτερα το χρόνο μας, γιατί αυτή η επαφή με το παιδί μένει ανεξίτηλη στο μυαλό και την ψυχή του ως μια ευχάριστη και ζεστή εμπειρία που δένει την οικογένεια» επεσήμανε ο Χρήστος Παππούς. 
Η εκδήλωση που στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού η συμμετοχή ήταν άνευ προηγουμένου,ολοκληρώθηκε με μικρούς και μεγάλους να μην έχουν καταλάβει πώς πέρασε τόσο γρήγορα και ευχάριστα ο χρόνος και με τη συγγραφέα να υπογράφει τα βιβλία που πρόσφερε στα παιδιά ο Δήμος Φυλής. 
Το επόμενο ραντεβού των παιδιών με το θέατρο αυτή τη φορά είναι την ερχόμενη Παρασκευή. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που εγκαινιάστηκαν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου τα παιδιά θα απολαύσουν μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Έμπνευση μου είπε παραμύθια… να σας πω!» που θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα Piedi Sporchi, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στις 18:30, στο Δημοτικό Σχολείο της Δημοτικής Κοινότητας Φυλής.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση 







































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου