Πλήρως ανακατασκευασμένη και αναβαθμισμένη η παιδική χαρά στην πλατεία Ηρώων


Έναν πανέμορφο και ασφαλή χώρο ψυχαγωγίας και απασχόλησης αποτελεί για τα παιδιά η πλήρως ανακαινισμένη και αναβαθμισμένη παιδική χαρά της Πλατείας Ηρώων στα Άνω Λιόσια, η όποια παραδόθηκε πρόσφατα προς χρήση στους μικρούς κατοίκους της περιοχής. 

Πρόκειται ουσιαστικά για νέα παιδική χαρά αφού διαθέτει καινούργια ειδικά δάπεδα ασφαλείας και σύγχρονα όργανα, όπου τα παιδιά μπορούν να χαίρονται το παιχνίδι, αλλά και οι γονείς να ξεκουράζονται όσο τα παιδιά διασκεδάζουν. Στη παιδική χαρά έχουν τοποθετηθεί ειδικά όργανα ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί και μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά, διευρύνοντας την ηλικιακή γκάμα των μικρών επισκεπτών της. 
Η ανακαινισμένη παιδική χαρά βρίσκεται στην πυκνοκατοικημένη περιοχή του Κέντρου των Άνω Λιοσίων και δη στην κεντρική πλατεία, κι ως εκ τούτου, εκτός από τους μικρούς κατοίκους της γειτονιάς, δέχεται επισκέπτες και από άλλες περιοχές του Δήμου. 
«Θέλουμε τα παιδιά μας χαρούμενα και τις παιδικές χαρές γεμάτες ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να τρέξουν και να παίξουν με ασφάλεια και οι γονείς και οι συνοδοί τους να κάνουν ένα διάλλειμα και να ξεκουραστούν από τα άγχη και τα βάρη της ημέρας» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 
Στη παιδική χαρά, σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής, τοποθετήθηκαν ένα σύνθετο όργανο για νήπια, ένα σύνθετο πολυόργανο με έξι λειτουργίες (αναρρίχηση, ισορροπία, τρεις τσουλήθρες με πύργους κ.λπ.) για παιδιά, ένα σύνθετο όργανο με τσουλήθρα, μονόζυγο και κούνια, κούνιες για νήπια και κούνιες για παιδιά, ατομική τραμπάλα ελατηρίου και ομαδική τραμπάλα ελατηρίων. Επίσης έχει τοποθετηθεί νέο δάπεδο ασφαλείας, παγκάκια και φυτά. 
Τη μελέτη του έργου εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία και η χρηματοδότηση έγινε με ιδίους πόρους του Δήμου.















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου