Συγκίνησε παρουσιάζοντας το βιβλίο της ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ στα Άνω Λιόσια η καθηγήτρια Σοφία Κατάρα









Ο σεισμός του ‘99 δεν αποτελεί παρελθόν κι αυτό μας το θύμισε ο σεισμός του περασμένου Ιουλίου, που χαρακτηρίστηκε ως μετασεισμός, εκείνου του μεγάλου. Μπορεί το θέμα του βιβλίου μου να περιστρέφεται γύρω από αυτό, όμως, απλά, αποτελεί την αφορμή. Γιατί η αιτία είναι η καταστροφή των αναμνήσεών μου από το σεισμό. Τα παιδιά μου δεν θα δουν που μεγάλωσα, πως έζησα τα παιδικά μου χρόνια”, σημείωσε κλείνοντας την παρουσίαση του βιβλίου της ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ, στο κοινό των Άνω Λιοσίων, η συγγραφέας Σοφία Κατάρα.
Καθηλώνοντας τον κόσμο, το βράδυ της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 στην αίθουσα ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ του Δημαρχείου, η συγγραφέας ανέφερε ότι ο σεισμός διευκόλυνε την αστικοποίηση, η οποία, όπως είπε, επέφερε μια ριζική αλλαγή στη νοοτροπία και στη φιλοσοφία των ανθρώπων του τόπου της, του ιστορικού Δήμου Αχαρνών. Πρόσθεσε, όμως, ότι απλά επιτάχυνε μια πορεία που ήδη είχε δρομολογηθεί. “Η αντιπαροχή ισοπέδωσε την ανθρωπιά”, κατέληξε η Σοφία Κατάρα, που, λίγο πριν, είχε εκφράσει τα συναισθήματά της με ένα καλαίσθητο βίντεο, επενδυμένο από τη μουσική του Στέφανου Κορκολή.
Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε με ευαισθησία η συνάδελφος της συγγραφέως Ρένα Κουμπούρη, ενώ το προλόγισαν δύο άνθρωποι με ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς: Ο πρώην Αντιδήμαρχος Φυλής Σπύρος Μπρέμπος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρβανίτικου Πολιτισμού Η ΓΡΙΖΑ Γιώργος Καραϊσκάκης.
Και οι δύο αναφέρθηκαν, με θερμά λόγια, στη συγγραφέα, αλλά, κυρίως, στο πόνημά της, που όπως είπαν, αποδίδει μια βαθειά νοσταλγία για ένα τόπο κι ένα τρόπο ζωής που, δυστυχώς, δεν είναι όπως παλιά.
Στην παρουσίαση φώναξαν δυναμικό “παρών” εκπαιδευτικοί και γονείς. Από πλευράς Δήμου Φυλής παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ελένη Λιάκου, η αναπλ. Δήμαρχος Χρυσούλα Κουράση και ο Γενικός Γραμματέας Αργύρης Αργυρόπουλος.   














0 comments:

Δημοσίευση σχολίου