Εκπληκτική δουλειά η σχολική εφημερίδα ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ του 10ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων


Κυριολεκτούμε. Δεν πρόκειται για φιλοφρόνηση, αλλά για μια μεγάλη αλήθεια. Η εκδοτική προσπάθεια του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών του 10ου Δημοτικού Άνω Λιοσίων συνεχίζεται με επιτυχία. Το τεύχος 6-7 της σχολικής Εφημερίδας ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ είναι διπλό από ύλη και βοηθάει τα παιδιά να εκφράζουν δημόσια τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. 
Οι νεαροί δημοσιογράφοι διαθέτουν υψηλό επίπεδο κριτικής σκέψης και μεγάλη καλλιέργεια για την οποία μπορούν να είναι περήφανοι οι δάσκαλοι και οι γονείς τους. Υψηλού επιπέδου είναι και η καθοδήγηση του Συλλόγου Γονέων που τους δίνει κίνητρα για δημιουργία και πρότυπα.
Το τεύχος περιέχει τις συνεντεύξεις δύο από τους πιο αξιόλογους συντοπίτες μας: Του επίκουρου καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Γιάννη Μπαζιώτη και του υπερκολυμβητή Σπύρου Χρυσικόπουλου, οι οποίοι συνομίλησαν με τους νεαρούς δημοσιογράφους στη διάρκεια εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων.
Αφήσαμε για το τέλος το κασέ, τη σελιδοποίηση και την συνολική εμφάνιση του εντύπου, το οποίο είναι καλαίσθητο και μοντέρνο. Και σε καμία περίπτωση δε θυμίζει μαθητικό έντυπο, αλλά εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας. Πραγματικά!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου