Ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες για τις αλλεργίες στα ΚΑΠΗ Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων



Με δύο ενημερωτικές ομιλίες για τις αλλεργίες συνεχίστηκαν στα ΚΑΠΗ οι δράσεις για την προαγωγή της υγείας στην τρίτη ηλικία και το γενικό πληθυσμό, που με συνέπεια υλοποιούν τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Φυλής. 
Οι ενημερωτικές ομιλίες με θέμα «Μύθοι και Αλήθειες για τις Αλλεργίες» πραγματοποιήθηκαν από την αλλεργιολόγο Αικατερίνη Χλίβα, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ στο Αττικό Νοσοκομείο, στη Μονάδα Αλλεργιολογίας «Δ. Καλογερομήτρος», μία μονάδα πρότυπο, πιστοποιημένη με ISO. 
Η πρώτη ομιλία πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και η δεύτερη στο 1ο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου. Οι ηλικιωμένοι παρακολούθησαν την ομιλία με ενδιαφέρον ενώ μέσα από τις απαντήσεις που έλαβαν στις ερωτήσεις τους, διευκρινίστηκαν αρκετές απορίες τους. 
Σύμφωνα με την κα Χλίβα, οι αλλεργίες αποτελούν την επιδημία του 21ου αιώνα, καθώς περίπου 1 στους 4 ανθρώπους θα εμφανίσουν κάποια στιγμή της ζωής τους κάποια αλλεργία. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, ακόμη και όταν κανένας από τους δύο γονείς δεν έχει αλλεργίες, υπάρχουν πιθανότητες 15% το παιδί να εμφανίσει ξαφνικά κάποια στιγμή της ζωής του, κάποια αλλεργία. 
Η αλλεργία δεν έχει ηλικία και μπορεί να εμφανιστεί σε μωρό μερικών ημερών έως και ηλικιωμένο 100 ετών. Οι αλλεργίες μπορεί να οφείλονται στα ακάρεα της σκόνης, σε φάρμακα, σε τρόφιμα, στα ζώα, στους μύκητες κ.λπ. 
Τα συμπτώματα είναι πολλά και διάφορα ανάλογα με το αλλεργικό νόσημα, όπως επίσης και οι τρόποι αντιμετώπισης των αλλεργικών νοσημάτων. Η κα Χλίβα παρουσίασε αναλυτικά ποια είναι τα αλλεργικά νοσήματα, ποια τα συμπτώματά τους, ποιοι οι τρόποι αντιμετώπισης και πότε πρέπει κάποιος να καταφύγει εσπευσμένα σε γιατρό. 
Παράλληλα παρουσίασε και τη θεραπεία της αναισθητοποίησης η οποία εφαρμόζεται στο Αττικό Νοσοκομείο και με την οποία ο οργανισμός ενός αλλεργικού «εκπαιδεύεται» να συνηθίσει τα συμπτώματα έτσι ώστε να μην επηρεάζεται σημαντικά η υγεία του.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου