Θεατρική Παράσταση Εποχής γεμάτη μυστήριο κι ανθρώπινα μηνύματα από τον Σύλλογο Επτανησίων Φυλής …

… και τη θεατρική Ομάδα “Ιθάκη”








Μια ευφάνταστη θεατρική παράσταση εποχής, γεμάτη μυστήριο αλλά και ανθρώπινα μηνύματα με τίτλο “Κληρονόμοι και Αστυνόμοι” ανέβασε ο Σύλλογος Επτανησίων και φίλων Δήμου Φυλής και η θεατρική του Ομάδα “Ιθάκη”, το βράδυ της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Άνω Λιοσίων. 
Την Πολιτιστική βραδιά άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Δελλαπόρτα, η οποία καλωσόρισε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα κι ευχαρίστησε με θέρμη, όλους εκείνους που στηρίζουν το έργο και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου. 
Ανάμεσά τους, τον Δήμο Φυλής και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού η “Πάρνηθα” Γιώργο Μαυροειδή για την πολύτιμη βοήθειά του για την πραγματοποίηση της παράστασης. Ευχαριστίες απηύθυνε επίσης, στον Πρόεδρο της δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Χατζητρακόσια και τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Μανώλη Λάππα για την παραχώρηση του χώρου αλλά και τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Οικονομάκη για τη χορηγία του στα κεράσματα του συλλόγου. 
Σε αυτό όπως ανέφερε συνέβαλαν και άλλοι χορηγοί ενώ τα εξαίσια σκηνικά της παράστασης παραχώρησε ο συντοπίτης μας σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Άνω Λιοσίων “Οι Υπερφωτισμένοι”, Γιάννης Γαλανόπουλος, ο οποίος κι έδωσε το “παρών” στην όμορφη βραδιά. 
Έχοντας στο πλευρό της και το μέλος του συλλόγου Λένα – Κουλούρη – Ρόδη η Κατερίνα Δελαπόρτα ευχαρίστησε επίσης όλους τους συντελεστές της παράστασης και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίησή της. 
Ανάμεσα στο εκλεκτό κοινό βρέθηκαν ο εφημέριος του ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας Άνω Λιοσίων π. Κωνσταντίνος Tόλιας, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Γιώτα Παππά, ο Τοπικός Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Μιχάλης Ζουρίδης, το μέλος της Νομ. Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Τριανταφύλλου, εκπρόσωποι Πολιτιστικών και Κοινωνικών φορέων του τόπου, εκπαιδευτικοί και πολύς κόσμος. 

Λίγα λόγια για την παράσταση: 
Το έργο εκτυλίσσεται στο Λονδίνο στα τέλη της δεκαετίας του 50, σε ένα μυστηριώδες σπίτι. Μια γκουβερνάντα έρχεται από το πουθενά, μια περίεργη κληρονομία βρίσκεται κρυμμένη σε ένα μπαούλο, μαζί με πολλές ανατροπές και τη γνωριμία με τους εξαίρετους στους ρόλους τους ήρωες της. Πάνω απ΄όλα ωστόσο, είναι μια παράσταση που έφερε στο προσκήνιο την πανανθρώπινη αξία της ομαδικότητας και της φιλίας. 
Το σενάριο υπογράφει η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός της “ΙΘΑΚΗΣ”, Ιωάννα Σουλιώτη, ενώ το χειροκρότημα του κοινού υπήρξε θερμό, όπως και η παρακίνηση να υπάρξει τουλάχιστον και μια δεύτερη παράσταση για όσους δεν είδαν την πρεμιέρα. 
Στο τέλος της βραδιάς ένεκα των ημερών και της εορταστικής περιόδου που διανύουμε, την εμφάνισή τους έκαναν ο Άγιος Βασίλης και ο βοηθός του, που μοίρασαν δώρα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά. 
Ακολουθεί το Video με τον χαιρετισμό της Προέδρου Κατερίνας Δελαπόρτα.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό






























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου