Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα σε Άνω Λιόσια - Ζεφύρι - Χασιά από την Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής

Τα …ψάλλε για τα καλά η Φιλαρμονική σε Μαυροειδάκο Λιάκου και δημότες


Τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων είπε το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου Φυλής υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Καλομοίρη στον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο, την Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη και τους εργαζόμενους . Ο Γιάννης Μαυροειδάκος υποδέχθηκε τα μέλη της Φιλαρμονικής με το ζεστό χαρακτηριστικό του χαμόγελο και αφού άκουσε τα κάλαντα ευχήθηκε υγεία, χαρά και αισιοδοξία σε κάθε έναν ξεχωριστά και πρόσφερε γλυκίσματα στους μουσικούς. 

Το γραφείο του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου ήταν ο πρώτος σταθμός της Δημοτικής Φιλαρμονικής η οποία αφού έπαιξε τα κάλαντα στους δρόμους γύρω από το Δημαρχείο Ζεφυρίου κατέβηκε την Παναγίας Γρηγορούσας και έκανε μια στάση για ευχές με τον εφημέριο του Ι.Ν. πατέρα Άγγελο ο οποίος της προσέφερε ημερολόγια και εικόνες. Επόμενη στάση της φιλαρμονικής ήταν η Μ. Αλεξάνδρου στη Ζωφριά η οποία πλημμύρισε από τις γιορτινές νότες της φιλαρμονικής και για λίγα λεπτά πήρε ένα ήρεμο Χριστουγεννιάτικο χρώμα. Παρά τη μεγάλη κίνηση αυτοκίνητα σταμάτησαν και κόσμος βγήκε στο δρόμο χαμογελώντας για να πει χρόνια πολλά. 

Αμέσως μετά σειρά είχε το ιστορικό κέντρο των άνω Λιοσίων με στάση στο κτίριο που στεγάζει το πράσινο, την αποκομιδή και ανακύκλωση, την πολιτική προστασία, το τηλεφωνικό κέντρο που είναι η καρδιά του Δήμου και ο δίαυλος επικοινωνίας με τους Δημότες, η Πολεοδομία και η Τεχνική Υπηρεσία. Τα κάλαντα άκουσαν χαμογελώντας οι Αναπληρωτές Δημάρχου Βασίλης Γεωργιάδης και Νίκος Χατζητρακόσιας με εργαζόμενους. Χαμόγελα και ευχές είχαν το πρωί την τιμητική τους με το ιστορικό κέντρο των Άνω Λιοσίων να έχει σταματήσει για λίγα λεπτά κάθε δραστηριότητα, να παρακολουθεί τη φιλαρμονική και να σιγοτραγουδά μαζί της τα κάλαντα. 

Στο Δημαρχείο Φυλής τη Φιλαρμονική υποδέχθηκε εγκάρδια στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος αφού άκουσε τα κάλαντα μαζί με εργαζόμενους και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου κέρασε τους μουσικούς για τη γιορτή του. Ακολούθησαν κάλαντα σε όλους τους ορόφους του Δημαρχείου. 

Στο Δημαρχείο Φυλής η Αντιδήμαρχος Φυλής και Διοίκησης Ελένη Λιάκου και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσης Βλάχος υποδέχθηκαν με χαμόγελα την Φιλαρμονική στο κεφαλόσκαλο του Δημαρχείου. Η Αντιδήμαρχος Φυλής που φημίζεται ως εξαιρετική οικοδέσποινα άκουσε τα κάλαντα μπροστά στο πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχουν στολίσει οι εργαζόμενοι στο εσωτερικό του κτιρίου. Χαιρέτισε έναν έναν ξεχωριστά τους μουσικούς, αντάλλαξε ευχές μαζί τους και τους πρόσφερε χειροποίητα γλυκά. 

Το εορταστικό οδοιπορικό της Φιλαρμονικής του Δήμου Φυλής συνεχίστηκε στους γραφικούς πλακόστρωτους δρόμους της Χασιάς και ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα στους δρόμους της Δροσούπολης και με τους μουσικούς να έχουν περπατήσει περισσότερα από 10 χιλιόμετρα παίζοντας τα κάλαντα στους κεντρικούς δρόμους και των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων μεταφέροντας τον κόσμο σε πολλές γειτονιές στη μαγεία των Χριστουγέννων που είναι γιορτή αγάπης, χαράς και αισιοδοξίας .
ΒΙΝΤΕΟ: 

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ :https://youtu.be/VTxuRcxNJ6E

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΖΕΦΥΡΙΟΥ :https://youtu.be/_ObZWf6FuTo

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΕΦΥΡΙ :https://youtu.be/2x3fQFSH8H8

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΖΩΦΡΙΑ : https://youtu.be/gq_4w4sGuFc

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

Άνω Λιόσια











































Ζωφριά

Ζεφύρι









Χασιά













0 comments:

Δημοσίευση σχολίου