Χριστουγεννιάτικα καλαντίσματα σε Άνω Λιόσια και Ζεφύρι από το ΧΟΡΟΔΡΩΜΕΝΟ







Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα μέλη και οι χορευτές του Παραδοσιακού Λαογραφικού Συλλόγου του Δήμου Φυλής το «Χοροδρώμενο», με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων, αλλά και χορευτών με παραδοσιακές φορεσιές από την Κάτω Παναγιά Μικράς Ασίας, το Μιστί Καππαδοκίας, τη Βέροια, τη Σαλαμίνα, τους Μεταξάδες Έβρου, τη Βοβούσα Ηπείρου, τη Σιάτιστα Κοζάνης και την Κάλυμνο, έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα από την Έδεσσα, στους δρόμους των Άνω Λιοσίων και του Ζεφυρίου. 
Πλήθος συμπολιτών μας, που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο, στις πλατείες και στις
καφετέρειες της περιοχής εντυπωσιασμένοι από την πολύ όμορφη αυτή πρωτοβουλία, αντάλλαξαν ευχές και κεράστηκαν γλυκίσματα που πρόσφεραν οι κυρίες του συλλόγου. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν να συγχαρούν αλλά και να φωτογραφηθούν με τους χορευτές με τις παραδοσιακές φορεσιές, τα μέλη του συλλόγου και να ταξιδέψουν με τις παραδοσιακές εικόνες σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Στο Ζεφύρι, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαυροειδάκος υποδέχθηκε το «Χοροδρώμενο» στο Δημαρχείο και δήλωσε: «Το «Χοροδρώμενο» είναι ένας σύλλογος που ασχολείται με την παράδοση όλων των περιοχών της πατρίδας μας, πράγμα εξαιρετικά σύνθετο, δύσκολο και συνάμα σπουδαίο. Σας συγχαίρω για τις δραστηριότητες σας, είναι αξιέπαινες όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες σας. Φυσικά ο Δήμαρχος μας κ. Χρήστος Παππούς, αλλά και εγώ προσωπικά σας στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε με όποιο μέσο και τρόπο μπορούμε. Να έχετε υγεία, πολλές ευτυχισμένες στιγμές και όλα τα καλά εσείς και οι οικογένειες σας. Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος».
Μετά το πέρας των καλλαντισμάτων ο πρόεδρος του Π.Λ.Σ. Δήμου Φυλής «Χοροδρώμενο» κ. Παναγιώτης Παπανικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Συνεχίζουμε με πολύ αγάπη, μεράκι και περίσσεια όρεξη το ταξίδι μας στην παράδοση και αυτά τα Χριστούγεννα. Ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας, να έχουμε ευτυχισμένα Χριστούγεννα και ένα ευλογημένο και τυχερό 2020. Το «Χοροδρώμενο» πρωτοτυπεί για ακόμη μία φορά και μεταφέρει στην πόλη μας τα κάλαντα από την πολύ όμορφη περιοχή της Έδεσσας. Καλώς να ανταμώσουμε λοιπόν για τα επόμενα ταξίδια μας στη παράδοση στο νέο μας χώρο (Γρ. Λαμπράκη και Εθνικής Αντιστάσεως, Άνω Λιόσια), από το νεό έτος. Χρόνια πολλά».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου