Νικητές όλοι οι αθλητές στον Καθαγιασμό των Υδάτων στο Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων , συγκίνησαν Ιερείς και Εκκλησίασμα

Με πρωτοβουλία του Αγίου Νεκταρίου η όμορφη τελετή των Θεοφανείων με το Πάτριο Ημερολόγιο













Με σύμμαχο τον καλό καιρό και τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών Χριστιανών τελέστηκε ο λαμπρός εορτασμός του Καθαγιασμού των Υδάτων στο Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων με το Πάτριο Ημερολόγιο το μεσημέρι της Κυριακής 19 Ιανουαρίου. 
Η πρωτοβουλία για τον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων στο Κολυμβητήριο, ανήκε στον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άνω Λιοσίων Αρχιμ. Μηνά Αλεξιάδη και στον δραστήριο Εκκλησιαστικό Σύλλογο με Πρόεδρο τη Φανή Παππού. 
Η όμορφη τελετή έγινε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως (Αιγύπτου) κ.κ. Θεοδώρου ενώ στην τελετή συμμετείχαν με χαρά και οι Ιερείς από τους γειτονικούς Ναούς του Δήμου Αχαρνών Παναγίας Σουμελά π. Γρηγόριος Πιγκάλωφ και Παναγίας Πορταϊτισσας. π. Ιουστίνος. 
Κορυφαία στιγμή των θρησκευτικών εκδηλώσεων ήταν το συμβολικό πέταγμα των τριών Περιστερών και η ρίψη του Τίμιου Σταυρού στο κολυμβητήριο. Νικητής πάντως, δεν αναδείχθηκε ο πιο γρήγορος αλλά μια νεαρή κολυμβήτρια που εντόπισε πρώτη τον Σταυρό εντός τη πισίνας. Το βέβαιο ωστόσο είναι πως νικητές υπήρξαν όλοι οι αθλητές που βούτηξαν, καθώς κράτησαν στα χέρια τους, ένας ένας και μία μια, τον Σταυρό και τον ασπάστηκαν  με τη δέουσα ευλάβεια, προκαλώντας στους Ιερείς και στον κόσμο, συγκίνηση! 
Τις θρησκευτικές εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Κωνσταντίνα Παπαδήμα, οι Αντιδήμαρχοι Θανάσης Σχίζας και Βασίλης Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού - Πολιτισμού η “Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Μαρίνος Σαρλάς και πλήθος πιστών. 
Και του χρόνου! 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα









































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου