Σε χαρούμενο κλίμα και κατάμεστη αίθουσα η κοπή της Βασιλόπιτας των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων



Σε κλίμα χαράς και ευφορίας και με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή, έκοψε σήμερα, Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά της, η μεγάλη οικογένεια των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων. 

Την ιδιαίτερη χαρά του για τη μεγάλη συμμετοχή των ηλικιωμένων στην εκδήλωση, εξέφρασε ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, Μαρίνος Σαρλάς. «Βλέπω πως εδώ σήμερα το “αυξάνεστε και πληθύνεστε” ισχύει στην κυριολεξία», παρατήρησε με ικανοποίηση και ευχήθηκε του χρόνου τα ενεργά μέλη του ΚΑΠΗ να είναι διπλάσια. 

«Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ξέρετε πως είναι πάντα δίπλα σας», υπογράμμισε ο Μαρίνος Σαρλάς και διαβεβαίωσε τους ηλικιωμένους πως «η Διοίκηση του Δήμου φρόντιζε και θα συνεχίσει να φροντίζει, με συνέπεια και σεβασμό, εσάς, τους ανθρώπους που έκαναν τα πάντα για εμάς και μάς μεγάλωσαν με μεγάλες δυσκολίες». 

Ο Μαρίνος Σαρλάς έδωσε επίσης συγχαρητήρια στα μέλη της νεοσύστατης χορωδίας του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, τα οποία, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν τα μαθήματα λίγο πριν τα Χριστούγεννα, έκαναν «αλματώδη πρόοδο», ενώ ανακοίνωσε πως σύντομα η χορωδία θα εφοδιαστεί με στολές ώστε να «μπορέσουμε σιγά σιγά να συμμετέχουμε σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορούμε, εντός αλλά και εκτός Δήμου, γιατί είμαστε “στολίδι” για το Δήμο και πρέπει να μας γνωρίσει ο κόσμος». 

Ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ ανακοίνωσε καταχειροκροτούμενος πως, την ερχόμενη εβδομάδα, προγραμματίζεται μονοήμερη εκδρομή με προορισμό τα Καλάβρυτα, και ότι στις 16 Φεβρουαρίου έχουν προγραμματιστεί δωρεάν εξετάσεις για τους ηλικιωμένους, από πέντε ειδικότητες γιατρών, από τους «Γιατρούς της Αγάπης». Ο Μαρίνος Σαρλάς ευχαρίστησε τέλος τους εργαζόμενους για την αφοσίωσή τους και αφιέρωσε το κομμάτι του στα μέλη του ΚΑΠΗ. 

Ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Βαγγέλης Λιάκος υπογράμμισε στο χαιρετισμό του την μεγάλη προσφορά των ηλικιωμένων στην οικογένεια και την κοινωνία και αφιέρωσε το κομμάτι του «στους αφανείς ήρωες που είναι πάντα δίπλα σας και σας προσέχουν». 

«Σας αγαπάω πολύ και γι’ αυτό ήρθα, αν και λόγω των ανειλημμένων μου υποχρεώσεων δεν μπορώ να παρευρίσκομαι σε εκδηλώσεις για κοπή πίτας», τόνισε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη και χάρισε το κομμάτι της στους ηλικιωμένους. 

Στη στήριξη που προσφέρουν στην κοινωνία οι ηλικιωμένοι αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Εσόδων Γιώργος Αβράμης. «Βλέπω σήμερα το χαμόγελό σας και εύχομαι να είστε πάντα χαρούμενοι και χαμογελαστοί γιατί είστε το στήριγμα μας. Κρατήστε γερά γιατί στηρίζεται την οικογένεια όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια», υπογράμμισε και πρόσφερε το κομμάτι του στη νεοσύστατη χορωδία του ΚΑΠΗ. 

Την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρίσκεται σε μια αίθουσα με ηλικιωμένους εξέφρασε ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Πολεοδομίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Νίκος Χατζητρακόσιας, ο οποίος έχασε πρόσφατα και τους δυο γονείς του. 

Να παραμένουν οι οικογένειες ενωμένες για να ξεπερνούν τα δύσκολα, ευχήθηκε ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, ενώ προκοπή στις οικογένειες των ηλικιωμένων ευχήθηκε ο Αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Σονίδης. 

Στην εκδήλωση παρέστησαν, ευχήθηκαν και έκοψαν κομμάτι, επίσης, η Τοπική Σύμβουλος Λία Καψή, η Προϊσταμένη του Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στα Άνω Λιόσια Αριστέα Πλακίδα, η Διευθύντρια του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Γιάννα Λιόση, ο υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου Βασίλης Κατηφώρης και εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Δήμου. 

Ευχές απευθύνθηκαν και προς τις εργαζόμενες στο ΚΑΠΗ και την Προϊσταμένη Ειρήνη Αλιματήρη, τόσο από τους επισήμους όσο και από τα μέλη του Κέντρου. 

Η εκδήλωση άνοιξε με τη νεοσύστατη χορωδία του ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, η οποία στη γιορτή αυτή έκανε το ντεπούτο της με μεγάλη επιτυχία, μπροστά σε εκατοντάδες θεατές οι οποίοι την καταχειροκρότησαν. Αμέσως μετά ευλόγησε τη Βασιλόπιτα ο πατέρας Φανούριος από τον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης, μαζί με τη βασιλόπιτα, προσφέρθηκαν σνακ και αναψυκτικά.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


















 






























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου