«Στολίδι» για τον Δήμο Φυλής και μία από τις καλύτερες στην Αττική η παιδική χαρά στο Πάρκο Πόλης
Σε μία παιδική χαρά – πρότυπο για τον Δήμο Φυλής και μία από τις καλύτερες και αρτιότερες στην Αττική, με εντυπωσιακά πολυόργανα που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και να αθληθούν μέσα από το παιχνίδι, έχει μετατραπεί η παιδική χαρά στο Πάρκο Πόλης, στα Άνω Λιόσια. 

«Αποτελεί πραγματικό “στολίδι” για την περιοχή μας, ανεπτυγμένη σε ένα περιβάλλον προσεχτικά μελετημένο, ασφαλές, με σύγχρονα πολυόργανα που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών και συμβάλουν στη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη. Από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας της, μετά την ανακαίνισή της, έγινε πόλος έλξης όχι μόνο για τους δημότες μας, αλλά και για τους επισκέπτες και κατοίκους όμορων Δήμων», υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 


Κατασκευασμένη με ειδικές προδιαγραφές σε μια έκταση περίπου 3,5 στρεμμάτων, η μεγαλύτερη παιδική χαρά στον Δήμο Φυλής, προορίζεται για βρέφη, νήπια και παιδιά έως την ηλικία της προεφηβείας, καθώς και για παιδιά ΑμΕΑ. «Τα όργανα είναι τα πιο σύγχρονα που υπάρχουν, πιστοποιημένα για την ποιότητά τους και διαθέτουν πολλαπλές δραστηριότητες», υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας, ο οποίος επιθεώρησε την παιδική χαρά και σε ώρες λειτουργίας. 
Η παιδική χαρά είναι πλήρως ανακαινισμένη καθώς αποξηλώθηκαν τα παλιά όργανα και τα παλιά δάπεδα ασφαλείας και τοποθετήθηκαν νέα. Ο Δήμος μάλιστα επέλεξε πολυόργανα από τα μεγαλύτερα στο είδος τους, αφού διέθετε μεγάλη έκταση. Έτσι το παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο διασκεδαστικό, χωρίς να περιορίζονται οι ελεύθεροι χώροι για τα παιδιά και τους γονείς. Ειδικότερα, τοποθετήθηκαν σύνθετο όργανο δραστηριοτήτων με αναρρίχηση και ισορροπία τύπου survivor, σύνθετο όργανο με αναρρίχηση, καταφύγιο και τσουλήθρες, σύνθετο όργανο δραστηριοτήτων ΑΜΕΑ και νέες τραμπάλες ελατηρίου, καθώς και νέα δάπεδα ασφαλείας. 
Παράλληλα, τα κιόσκια, οι πέργκολες και τα παγκάκια που διαθέτει, επιτρέπουν στους γονείς και συνοδούς να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν παρακολουθώντας το παιχνίδι των παιδιών τους. 
Η παιδική χαρά διαθέτει φύλακα κατά τις ώρες λειτουργίας της και είναι περιφραγμένη, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια στα παιδιά και τους γονείς τους.

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου