Άνοιξε για τα Θεοφάνεια ο μεγάλος υπό ανέγερση Ναός της Παναγίας Γρηγορούσας στο Ζεφύρι



Με κατάνυξη, λαμπρότητα αλλά και βαθιά συγκίνηση γιορτάστηκαν, παρουσία του Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου , αιρετών και πλήθους πιστών, τα Άγια Θεοφάνεια στον Ι.Ν. Παναγιάς Γρηγορούσης στην Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου. 
Ο εφημέριος του ναού π. Άγγελος Κανέλλος τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου στον υπόγειο Ναό και στη συνέχεια ο εορτάζων πατέρας Θεοφάνης Θεοφάνους τέλεσε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Αμέσως μετά οι ιερείς κάλεσαν τους πιστούς να ανέβουν στον υπό ανέγερση Ναό για την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού των Υδάτων. Το πρωί ήταν η πρώτη φορά που άνοιξε τις πύλες του για τις λατρευτικές ανάγκες του ποιμνίου του Ζεφυρίου και λειτούργησε ο μεγάλος υπό ανέγερση Ναός. 
Οι πιστοί παρά το τσουχτερό κρύο κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και με βαθιά κατάνυξη βίωσαν την κορύφωση του μυστηρίου με την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού με τον οποίο ολοκληρώθηκε το Δωδεκαήμερο Χριστουγέννων. 
Οι καμπάνες του Ναού χτύπησαν χαρμόσυνα την ώρα που ιερείς και πιστοί έψαλλαν με χαρά και συγκίνηση «Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε» ανανεώνοντας την χριστιανική πίστη προς τα Αγιασμένα Νερά που βαπτίστηκε ο Ιησούς Χριστός και έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά η Αγία Τριάδα η οποία, σύμφωνα με τη χριστιανική πίστη, διώχνει μακριά τα κακά και σκοτεινά πνεύματα και οδηγεί τον άνθρωπο στην Αναγέννηση, τη Σωτηρία και την Ανάσταση. 
Λόγω της κακοκαιρίας η καταβύθιση του Σταυρού έγινε σε κολυμβήθρα εντός του Ιερού Ναού. Το μυστήριο ολοκληρώθηκε με τις υποδείξεις του πατέρα Άγγελου για τη χρήση του Αγιάσματος. 
Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας, η πρώην Δήμαρχος Ζεφυρίου και εορτάζουσα Φωτεινή Γιαννοπούλου, οι Αναπληρωτές Δημάρχου Γιώργος Αντωνόπουλος, Γιώργος Ραφτέλης, Τόλης Βαδεβούλης, η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ταξιαρχία Λαθουράκη, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Διονύσης Κατηφόρης και Σωτήρης Τσουκαλάς.
Ιδού ένα χαρακτηριστικό video 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα




























0 comments:

Δημοσίευση σχολίου