Βροχερός αλλά Μεγαλόπρεπος ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Άγιο Κωνσταντίνο Άνω Λιοσίων


Μπορεί ο καιρός να μην επέτρεψε τον εορτασμό των Θεοφανείων στον αύλειο χώρο του Πολιούχου Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου κι Ελένης Άνω Λιοσίων αλλά ο Θεός ήθελε! 
Γι’ αυτό και η λαμπρότητα περίσσεψε, όπως άλλωστε και το πλήθος πιστών που βρέθηκε εντός του Ναού και συμμετείχε ευλαβικά στη μεγαλόπρεπη δοξολογία. 
Ο Αγιασμός των υδάτων που τελέστηκε παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, φώτισε τις καρδιές όλου του κόσμου που λόγω της βροχής και του κρύου, γέμισε την εκκλησία απ΄ άκρη σ’ άκρη. 
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν μαζί με τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού η “Πάρνηθα” Γιώργος Μαυροειδής, ο Πρόεδρος της Β’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκος Χατζητρακόσιας, ο Πρόεδρος της Α’ Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, οι αναπληρωτές Δήμαρχοι Μαρίνος Σαρλάς, Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων Νίκος Λιόσης και ο Τοπικός Σύμβουλος Μιχάλης Ζουρίδης. 
Ξεχωριστό φέτος στο τελετουργικό το συμβολικό μοίρασμα των πορτοκαλιών που ραντίστηκαν κι ευλογήθηκαν με τον Αγιασμό των Θεοφανείων. Ο εφημέριος του Αγίου Κωνσταντίνου π. Τίτος Χρήστου, υπογράμμισε πως αυτά τα πορτοκάλια θα μείνουν το ίδιο φρέσκα και προς βρώση, ως τη Μεγάλη Εβδομάδα, γι’ αυτό και προέτρεψε το εκκλησίασμα να τα κρατήσει ως τη Μεγάλη Παρασκευή. 
Ο κόσμος αναχώρησε από τον Ιερό Ναό κρατώντας αυτό το αναπάντεχο κέρασμα και φυσικά με τον Αγιασμό των Φώτων. Και του χρόνου! 
Χαρακτηριστικό Video

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό


 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου