ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ: Με την ενεργειακή και υδρολογική αυτάρκεια γινόμαστε πράσινος Δήμος

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΥΛΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

















Στις ενέργειες του Δήμου Φυλής που στοχεύουν στην ενεργειακή και υδρολογική του αυτάρκεια αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. 
Μιλώντας στην Ημερίδα που διοργάνωσαν την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο KARAVEL, η εταιρία FORUM TRAINING και η Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”, με θέμα “Στρατηγικός σχεδιασμός Δήμου για Ενεργειακό Πάρκο και Κοινωνική Ανταποδοτικότητα”, τόνισε ότι βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης το Ενεργειακό Πάρκο στο αποκαταστημένο τμήμα του ΧΥΤΑ Φυλής (Χωματερής), με χρηματοδότηση 26 εκατ. Ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). 
“Από την επένδυση αυτή θα αποκτηθεί ηλεκτρική ενέργεια 10 MW που θα διατεθεί, μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας που έχουμε συστήσει, σε ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου μας, που απειλούνται από τον ενεργειακό αποκλεισμό”, ανέφερε. Πρόσθεσε ότι μετά την ολοκλήρωση λειτουργίας του ΧΥΤΑ, θα διατεθεί από το Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), αντίστοιχη έκταση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα απόκτησης ακόμα 10 MW ενέργειας. “Έτσι θα εξασφαλίσουμε δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα σε περίπου 10 χιλ. οικογένειες”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Φυλής. 
Ο Χρήστος Παππούς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης, με την τοποθέτηση λαμπτήρων LED και φωτοβολταϊκών στα δημοτικά κτίρια, με τα οποία βελτιώθηκε και θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Φυλής, ώστε να συμμορφωθεί με τα όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της συνθήκης του Κιότο. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, από τις δράσεις αυτές, αλλά και από την εγκατάσταση δικτύου Φυσικού Αερίου θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων ρύπων κατά 4 χιλ. τόνους ετησίως. 
Κλείνοντας μίλησε για την προσπάθεια αξιοποίησης των επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, με στόχο την υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου Φυλής.” Έχουμε να λύσουμε προβλήματα, αλλά βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο και σε αυτό τον τομέα”, τόνισε ο Δήμαρχος Φυλής και κατέληξε. “Αν στόχος της Ελλάδας είναι να γίνει μια πράσινη Χώρα, στόχος δικός μας είναι να γίνουμε ένας πράσινος Δήμος”. 
Η ομιλία του Δημάρχου Φυλής υποστηρίχθηκε από οπτικοακουστικό υλικό που προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνη και το οποίο επιμελήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας και οι επιστημονικοί του συνεργάτες Μαρίνα Νικολοπούλου και Γιάννης Λιάκος. Την παρακολούθησαν Δήμαρχοι άλλων Δήμων, στελέχη του Δημόσιου Τομέα, της Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού Τομέα, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Φυλής και αρκετοί σύνεδροι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου