Τίμησε τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δωρόθεος

… Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της Βασιλόπιτας της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας Άνω Λιοσίων




















Σε μια ξεχωριστή έκπληξη για τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού και την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, εξελίχθηκε η εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας που διοργάνωσε ο Σύλλογος του ιερού Ναού της Παναγίας Κανάλας το απόγευμα της Κυριακής 26 Ιανουαρίου. 

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, που είχε γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρωγών και Κτήτορας της Ιεράς Μονής της Παναγίας Κανάλας κ. Δωρόθεος, ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εκκλησιαστικού Συλλόγου να τιμηθούν για την προσφορά και το έργο τους, ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος. 

Ήταν μάλιστα εκείνος που τους απένειμε τις τιμητικές πλακέτες μιλώντας για τα πρόσωπα και τη συμβολή τους στον τόπο και στην Εκκλησία, με λόγια από καρδιάς. 

Για τον Χρήστο Παππού που εκτός των άλλων πρόσφατα παρέδωσε στην Ιερά Μονή της Παναγίας Κανάλας έναν εξαίρετο πλακόστρωτο προαύλιο χώρο , ο Γέροντας Δωρόθεος τόνισε ότι βρισκόταν από τα νεανικά του χρόνια κοντά στην Παναγία κι ότι ο ίδιος μάλιστα είχε προβλέψει πως κάποια στιγμή θα γινόταν Δήμαρχος και του το είχε πει. 

Για τη Ζωή Αρβανιτάκη επεσήμανε ότι βρίσκεται για πάνω από 40 χρόνια κοντά στον Ιερό ναό της Παναγίας Κανάλας, συμβάλλοντας αθόρυβα στο έργο της. 

Ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος παρέλαβαν με συγκίνηση τις τιμητικές πλακέτες κι ευχαρίστησαν τον Επίσκοπο με αληθινή αγάπη και σεβασμό. 

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της εκδήλωσης χαιρετισμούς κι ευχές απηύθυναν, οι Βουλευτές Θανάσης Μπούρας και Γιώργος Κώτσηρας. 

Την εκδήλωση άνοιξαν και κόσμησαν με τη συμμετοχή τους οι σπουδαστές της Βυζαντινής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Φυλής που υπό τη διδασκαλία του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Δαυίδ Παπαδόπουλου, έψαλλαν εξαίσιους εκκλησιαστικούς Ύμνους. 

Πριν την κοπή της Βασιλόπιτας τα παιδιά του Κατηχητικού τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραγούδια κι απήγγειλαν εξαιρετικά ποιήματα. 

Ξεχωριστούς χαιρετισμούς στο πλαίσιο της βραδιάς μαζί με τις θερμές ευχές τους στο κόσμο έκαναν ο Επίσκοπος Δωρόθεος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου πρωτοπρεσβύτερος Συμεών Αδάκτυλος και η Κατηχήτρια Γεσθημανή Αδάκτυλου. 

Την γεμάτη έμπνευση Ομιλία για το νόημα της κοπής της Βασιλόπιτας ανέπτυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυκλάδων κ. Σάββας. 

Την κοπή της πίτας έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος υπό τις ψαλμωδίες της Βυζαντινής Χορωδίας, ενώ την εκδήλωση κόσμησαν με την παρουσία τους σε ότι αφορά στο Καλλιτεχνικό κομμάτι, ο Δημήτρης Καρασαββίδης με την παραδοσιακή ορχήστρα του, η χορωδία του ΚΑΠΗ Ζεφυρίου υπό τη Διεύθυνση του Δαυίδ Παπαδόπουλου και το Παιδικό Χορευτικό του Συλλόγου Ποντίων Φυλής “η Τραπεζούντα” 

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους, οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αβράμης και Γιάννης Μαυροειδάκος, οι αναπληρωτές Δήμαρχοι Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Φυλής Νίκος Λιόσης, η Πρόεδρος Τριτέκνων Ανατολικής Αττικής Μαρία Ναυροζίδου, ο Πρόεδρος των Ποντίων Φυλής Ιωάννης Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Φυλής Φωτεινή Κόκκινου, τα παιδιά του Συλλόγου ταεκβοντό “Αρχαία Ολυμπία” κι εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων. 

Στο τέλος της φιλόξενης εκδήλωσης θερμές ευχαριστίες απηύθυνε η παρουσιάστρια της βραδιάς κα Σοφία Σχοινά, ενώ προσφέρθηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά και πλούσιο κέρασμα στον κόσμο. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

  







































































 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου