Σε ζεστό κλίμα χαράς και αισιοδοξίας η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας στο Ζεφύρι






Θερμές ευχές, παρά το πολικό ψύχος, για υγεία, προκοπή και παγκόσμια ειρήνη κυριάρχησαν το πρωί της Δευτέρας 6 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση της Δημοτικής Κοινότητας Ζεφυρίου, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας, που έγινε παρουσία του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ευχήθηκε Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και ελπίδα για το καλύτερο και έκοψε το κομμάτι του «για το Ζεφύρι της καρδιάς του» όπως είπε χαρακτηριστικά, προσφέροντας το στην Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ταξιαρχία Λαθουράκη στην οποία ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της. 

Ο Οικοδεσπότης της εκδήλωσης Γιάννης Μαυροειδάκος αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και προκοπή, αφιέρωσε το κομμάτι του σε δυο εργαζόμενους της Δημοτικής Κοινότητας που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ευχήθηκε να αναρρώσουν σύντομα. Αμέσως μετά κάλεσε όπως συνηθίζει όλους τους αιρετούς και τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων να απευθύνουν ευχές και να κόψουν κομμάτι προσδίδοντας και φέτος ένα ζεστό και οικογενειακό χαρακτήρα στην εκδήλωση. 

Η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Ζεφυρίου Ταξιαρχία Λαθουράκη, ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και ευημερία για όλους και αφιέρωσε το κομμάτι της στον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο για την αφοσίωση και την αυταπάρνηση που δείχνει όσον αφορά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και η Δημοτική Κοινότητα. 

Καλή χρονιά, με υγεία, προκοπή, φώτιση, αγάπη, αλληλεγγύη και κοινωνική προσφορά ευχήθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι του σε ένα 9χρονο αγοράκι που έχει σοβαρά ζητήματα με την υγεία του από την ημέρα της γέννησής του. Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φυλής Γιώργος Μαυροειδής αφιέρωσε το κομμάτι που έκοψε στην στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Μαυροειδάκου Δέσποινα Πέτρου, για την εργατικότητα της και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ηλεκτροφωτισμού και Ύδρευσης Μαρίνος Σαρλάς το πρόσφερε στους δημότες του Ζεφυρίου γιατί όπως είπε «μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και έδωσαν στη Διοίκηση του Χρήστου Παππού την ισχυρή εντολή που ζήτησε ο Δήμαρχος για να συνεχίσει το έργο του». 

Στους άπορους του Δήμου Φυλής αφιέρωσε το κομμάτι του ο Αντιδήμαρχος Εσόδων Γιώργος Αβράμης, στο Δήμαρχο ο Αναπληρωτής Δημάρχου Συντήρησης Υποδομών Ζεφυρίου Γιώργος Ραφτέλης και στους εργαζόμενους που παλεύουν με τα έντονα καιρικά φαινόμενα για να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου αφιέρωσε το κομμάτι του ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Αντωνόπουλος. 

Σε όλα τα παιδιά της πόλης αφιέρωσε το κομμάτι του ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών του Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, προς τιμήν της νεολαίας του Ζεφυρίου που δεν εγκαταλείπει την περιοχή παρά τις δυσκολίες έκοψε το κομμάτι του ο Αναπληρωτής Δημάρχου σε θέματα Πρόνοιας - Νεολαίας και Νέων Επιστημόνων Απόστολος Βαδεβούλης, στους αθλητές του Ζεφυρίου που κάνουν κάθε μέρα την πόλη υπερήφανη με τις διακρίσεις τους ο Τοπικός Σύμβουλος Διονύσης Κατηφόρης και τους παριστάμενους στην εκδήλωση ο Τοπικός Σύμβουλος Σωτήρης Τσουκαλάς. 

Την παράσταση της εκδήλωσης στον τομέα των αφιερώσεων έκλεψε ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σονίδης ο οποίος αφιέρωσε το κομμάτι του στον Μαρίνο Σαρλά αιτιολογώντας πως «επειδή κόβουμε την Βασιλόπιτα στο Ζεφύρι ανήμερα των Φώτων αφιερώνω το κομμάτι μου στον Αναπληρωτή Δημάρχου Ηλεκτροφωτισμού » προκαλώντας χαμόγελα, χειροκροτήματα και έντονες επευφημίες στην αίθουσα. 

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου Πολεοδομίας και Πρόεδρος της β΄/θμιας Ε.Σ.Ε. Νίκος Χατζητρακόσιας αφιέρωσε το κομμάτι του στον Προϊστάμενο των δημοτικών υπαλλήλων Ζεφυρίου και ο Αναπληρωτής Δημάρχου Κοιμητηρίων, Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Οργάνωσης και του Κέντρου Επικοινωνίας Δημοτών (CONTACT CENTER) Γιώργος Κρητικός, ευχήθηκε υγεία, αγάπη και εθνική ησυχία. 

Ο Τοπικός Σύμβουλος Άνω Λιοσίων Μιχάλης Ζουρίδης έκοψε το κομμάτι του στο όνομα της Κοινωνικής Υπηρεσίας ενώ κομμάτι έκοψαν και απηύθυναν ευχές ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ζεφυρίου Βασίλης Νικολαϊδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου Ηλίας Αθανασόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου “Χορέψετε Χορέψετε” Ζωή Αρβανιτογιάννη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Βασίλης Θεοδωρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Συλλόγου (Δ.Α.Σ.) Ζεφυρίου Σωκράτης Σταυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Ζεφυρίου Γιώργος Ρουκουνιώτης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Ζεφυρίου Αθηνά Χαλιδιά-Μιχαλοπούλου και ο δημοτικός υπάλληλος Κώστας Σταυρόπουλος ως εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Δημοτική Κοινότητα Ζεφυρίου. 

Την πίτα ευλόγησαν ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Γρηγορούσας π. Άγγελος Κανέλλος και ο π. Θεοφάνης Θεοφάνους και το δώρο για τον τυχερό που θα κέρδιζε το φλουρί ήταν ένα καλάθι με ποτά το οποίο κανείς δεν διεκδίκησε την ώρα διεξαγωγής της εκδήλωσης. Όπως και να έχει πάντως η κοπή της Βασιλόπιτας και όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση σηματοδοτούν πως το 2020 ξεκίνησε με αισιοδοξία, σιγουριά, χαμόγελα και πολλές ευχές για έναν ακόμη καλύτερο χρόνο –σε σχέση με τον περσυνό που ήταν εξαιρετικά καρποφόρος- για το Ζεφύρι και τους κατοίκους του. 
Video: Ευχές Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού και Αντιδημάρχου Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα 


















































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου