Στο καινούργιο αθλητικό του Κέντρο στη Ζωφριά έκοψε την πίτα του ο ΕΠΟΣ Φυλής

Στην εικοσάχρονη πετυχημένη πορεία του, που τον έχει οδηγήσει στην πρώτη θέση μεταξύ των συλλόγων ορειβασίας και αναρρίχησης σε όλη την Ελλάδα, ο ΕΠΟΣ Φυλής έχει κόψει πολλές βασιλόπιτες. Όμως η φετινή, που έκοψε, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, θα την θυμούνται, για πολλά χρόνια, τα μέλη και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι του. Για τον απλούστατο λόγο ότι ήταν η πρώτη που κόπηκε στο νέο, ιδιόκτητο, αθλητικό του Κέντρο.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, που συνδυάζει την αθλητική με την πολιτιστική δραστηριότητα και αποτελεί κόσμημα για τη συνοικία της Ζωφριάς. Εγκαινιάστηκε επίσημα, από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και το Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, στις 21 Μαΐου 2019 κι έκτοτε έχει αναληφθεί ένας μαραθώνιος δράσεων για να αποδοθεί στα μέλη και στην κοινωνία, με στόχο να αξιοποιηθεί η υπερσύγχρονη πίστα αναρρίχησης που κατατάσσει τον ΕΠΟΣ μεταξύ των ελάχιστων συλλόγων που διαθέτουν τέτοια αθλητική υποδομή. Αυτός ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε από την Ομοσπονδία για να φιλοξενήσει τη φετινή Σχολή Αναρρίχησης της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Εξαιτίας όλων των παραπάνω, ήταν φυσικό να βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης η Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης κι ο Δήμος Φυλής, δύο από τους βασικούς υποστηρικτές και συνοδοιπόρους του ΕΠΟΣ. 
Η Ομοσπονδία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Δημήτρη Γεωργούλη κι ο Δήμος από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Αβράμη, τον Γενικό Γραμματέα Αργύρη Αργυρόπουλο και το Διευθυντή Ανάπτυξης Βασίλη Ντάκουρη. Όλοι αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στην προσπάθεια του ΕΠΟΣ και του ευχήθηκαν να τη συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό. Στο αποκορύφωμα της βραδιάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ζωφριάς Ευαγγελία Κωβαίου γνωστοποίησε ότι θα προτείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου της να τιμηθεί η Πρόεδρος του ΕΠΟΣ Πόπη Δηλαβεράκη στην ετήσια εκδήλωση προς τιμήν των γυναικών.
Μαζί με την κοπή της πίτας και τις ευχές, ο ΕΠΟΣ τίμησε αθλητές, πυροφύλακες, εθελοντές και μέλη του που διακρίθηκαν την περασμένη χρονιά και μοίρασε, με κλήρωση, δώρα σε όσους παρευρέθηκαν. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο κέρασμα του ΕΠΟΣ, με ψητά και κρασάκι για όλους τους προσκεκλημένους.



















Ακολουθεί άποψη του νέου κτιρίου του ΕΠΟΣ και φωτό από τα εγκαίνιά του από το Δήμαρχο Χρήστο Παππού, καθώς και φωτό της πίστα αναρρίχησης.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου