Βαθιά συγκίνηση και νέοι στόχοι στη Βασιλόπιτα των Κρητών Φυλής








Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στην γεμάτη από κόσμο Στέγη του, έκοψε Βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά, ο Σύλλογος Κρητών Φυλής το βράδυ του Σαββάτου 1η Φεβρουαρίου. 

Αμέσως μετά τις ευλογίες του αγαπητού Ιερέα του Αγίου Κωνσταντίνου Φανούρη Μπρίλη, το καλωσόρισμα έκανε, έχοντας στο πλευρό της και παρουσιάζοντας όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψαν από τις πρόσφατες εκλογές, η νέα Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Φυλής, Κωνσταντίνα Στεφανουδάκη. 

Περιγράφοντας επιγραμματικά τους στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου η Πρόεδρος επεσήμανε πως ιερός σκοπός παραμένει “Να μάθουμε τα παιδιά μας να αγαπούν τον Πολιτισμό της Κρήτης, γιατί μόνο έτσι, θα διασωθεί”. 
Γνωστοποίησε επίσης την πρόταση της κ. Αθηνάς Σαρρή – Κατσικάρη ενόψει των 40 χρόνων από την Ίδρυση του Συλλόγου που είναι το Μάιο του 2023, να δημιουργηθεί ένα Λεύκωμα με την ιστορία του και τους ανθρώπους του και γι’ αυτόν ακριβώς το σκοπό, ζήτησε τη στήριξη των παλαιότερων αλλά και όλων των μελών του Συλλόγου, με την παραχώρηση φωτογραφικού υλικού ή άλλων χρήσιμων στοιχείων. 

Η Ντίνα Στεφανουδάκη ωστόσο υπογράμμισε, πως από το Σύλλογο δεν θα λείψουν ποτέ οι χοροί και τα τραγούδια! “Αμέσως μετά την κοπή της Βασιλόπιτας έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό γλέντι” τόνισε, προσθέτοντας ότι “Υπάρχει μια ωραία παρέα, εκεί ψηλά στον ουρανό, από Ιδρυτικά, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και απλά μέλη. Θα βάλουμε τα τραγούδια μας δυνατά, κι αν καταφέρουν να μας ακούσουν, θα νιώσουν πως ο Σύλλογος είναι δυνατός και προχωράει στο δρόμο που εκείνοι χάραξαν!” τόνισε, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης κι ένα αυθόρμητο και δυνατό χειροκρότημα. 

Τέλος με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό της, από τον πρόωρο χαμό του πατέρα της και αείμνηστο Προέδρο Βασίλη Στεφανουδάκη, αφιέρωσε το κομμάτι της στη μνήμη του, υπογραμμίζοντας ότι εκείνος ήταν ο άνθρωπος που πριν από 26 χρόνια την έφερε στο Σύλλογο και της εμφύσησε την αγάπη για την Κρήτη. 

Την μεγάλη αδυναμία του στο όμορφο νησί της Κρήτης εξομολογήθηκε στο ευρύ κοινό αμέσως μετά και ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς. Οι δρόμοι της ζωής μου οδηγούσαν πάντα στη Μεγαλόνησο τόνισε περιγράφοντας ότι “Η πρώτη Στέγη του Συλλόγου ήταν δίπλα στο πατρικό μου, με αποτέλεσμα να μεγαλώσω με τα Κρητικά τραγούδια και να γνωρίσω την ωραία εκείνη παρέα, των Ιδρυτικών μελών. Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε να σπουδάσω στο Ηράκλειο της Κρήτης και να ζήσω εκεί τα τέσσερα χρόνια της φοιτητικής μου ζωής. Ως Δήμαρχος είχα δεξί μου χέρι τον Πρόεδρο σας Βασίλη Στεφανουδάκη και κόβω με συγκίνηση το κομμάτι για το παιδί του που συνεχίζει την παράδοση και στο πρόσωπό της σε όλους και όλες εσάς!” κατέληξε ο Δήμαρχος το σύντομο χαιρετισμό του, εκφράζοντας τη βούληση για την ολόπλευρη στήριξη στο πολύτιμο έργο του Συλλόγου Κρητών Φυλής. 

Τις ευχές τους εν συνεχεία μιλώντας με λόγια από καρδιάς για την Κρήτη, την Παράδοση και τους ανθρώπους της έδωσαν οι Βουλευτές Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Κώτσηρας και Γιώργος Τσίπρας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος του Γιώργου Πατούλη Θανάσης Κατσιγιάννης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Οικονομάκης, Γιάννης Μαυροειδάκος, και Γιώργος Αβράμης, ο Πρόεδρος Αθλητισμού – Πολιτισμού Γιώργος Μαυροειδής, οι αναπληρωτές Δήμαρχοι, Χρυσούλα Κουράση, Γιώργος Κρητικός και Γιώργος Σονίδης, ο Πρόεδρος της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων Χρήστος Ρούσσας, ο Τοπικός Σύμβουλος Άνω Λιοσίων και Πρόεδρος του Συλλόγου Δροσούπολης Μιχάλης Ζουρίδης, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητών και Κρητικών Συλλόγων καθώς και Πολιτιστικών Φορέων του τόπου. 

Η όμορφη βραδιά έκλεισε στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Κρητών με παραδοσιακό κέρασμα, γλυκόπιοτη τσικουδιά και γλέντι. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά videos:
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό



























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου