ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ: Η Κυβέρνηση εξοφλεί πολιτικά γραμμάτια στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί το ασφαλιστικό σύστημα για να ικανοποιήσει την εκλογική της πελατεία, τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύσης Τεμπονέρας.
Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση που οργανώθηκε, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, στο ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, ο εργατολόγος ανέλυσε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ότι στις 169 σελίδες του δε γράφτηκαν ούτε τρεις λέξεις για το πως αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη 
βιωσιμότητα του ασφαλιστικού. Τόνισε ακόμα ότι με το νέο νομοσχέδιο ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτική ασφάλιση.
Αναφορικά με το ασφαλιστικό, με την πορεία του οποίου είπε ότι συναρτάται, άμεσα, το συνταξιοδοτικό, τόνισε ότι τα έσοδα του μειώνονται, λόγω της ανεργίας, που αυξήθηκε κατά 18% από πέρσι, ενώ μίλησε για επίθεση στους εργαζομένους με την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και τον περιορισμό των προστίμων που επιβάλλονται στους εργοδότες. Σημείωσε, επίσης, ότι αποτελεί αρνητική εξέλιξη η κατάργηση του θεσμού της διαιτησίας, αλλά και η παραπομπή της αύξησης του κατώτατου μισθού στις καλένδες. Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021, που αντιστοιχεί σε 698 ευρώ για φέτος και 751 ευρώ για τον επόμενο χρόνο. Για τις ασφαλιστικές εισφορές σημείωσε ότι αυξήθηκαν για τους εργαζομένους και τις μικρές επιχειρήσεις και μειώθηκαν για τις μεγαλύτερες αλλά και για το κίνημα της γραβάτας. “Υπάρχουν προτάσεις για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων στο ασφαλιστικό, αν υπάρξει η πολιτική βούληση”, τόνισε ο ομιλητής, αναφέροντας ως παραδείγματα τις χρηματιστηριακές συναλλαγές των Τραπεζών, την επιβολή ειδικού τέλους στα μερίσματα κ.ά.
Αναφορικά με την αύξηση των συντάξεων ο ομιλητής είπε ότι αφορά μόνο την ελίτ των συνταξιούχων, την οποία ικανοποιεί η κυβέρνηση επειδή την έφερε στην εξουσία και πρόσθεσε ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν θα υπάρξει αύξηση. Για τα αναδρομικά είπε ότι η κυβέρνηση περιόρισε τις προεκλογικές της εξαγγελίες στο διάστημα μετά τον Οκτώβριο του 2019, μειώνοντας στο ελάχιστο, τις προσδοκίες των συνταξιούχων. Μίλησε ακόμα για κατάργηση της 13ης σύνταξης, κίνηση που όπως είπε, εκφράζει την επιδίωξη της Κυβέρνησης για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.
Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση κατά του νομοσχεδίου, με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου που διεξάγεται στο ΣΥΡΙΖΑ.
“Είναι φανερό ότι με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και με τις προηγούμενες παρεμβάσεις της η Κυβέρνηση εξοφλεί πολιτικά γραμμάτια στις κοινωνικές ομάδες που την έφεραν στην εξουσία”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Στον κομματικό προγραμματισμό αναφέρθηκε ο συντονιστής της Νομαρχιακής Δυτ. Αττικής Νίκος Νικολόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών Άνω Λιοσίων Βασίλης Ακρίδας. Παρευρέθηκε επίσης ο Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών Ζεφυρίου Τριαντάφυλλος Βαδεβούλης και αρκετά μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου