Ύμνος στην κουλτούρα και την ευγένεια των νησιωτών του Ιονίου στη Βασιλόπιτα των Επτανησίων Φυλής











Η κοινή παραδοχή για την ευγένεια και τον ξεχωριστό Πολιτισμό των νησιωτών του Ιονίου κυριάρχησε στην εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Επτανησίων Φυλής, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 15 Φεβρουαρίου στο κέντρο ψυχαγωγίας "Χρυσό Βαρέλι" της Χασιάς. 

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης την πίτα ευλόγησε ο αγαπητός ιερέας του Ιερού Ναού της Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Τόλιας, ενώ τον κόσμο καλωσόρισε έχοντας στο πλευρό της σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο η δραστήρια Πρόεδρος Κατερίνα Δελλαπόρτα, η οποία αναφέρθηκε επιγραμματικά στους στόχους και το όραμα του Συλλόγου. Στο παπά Κώστα προσφέρθηκε τιμής ένεκεν και με μεγάλη αγάπη, ένα όμορφο δώρο με παραδοσιακά επτανησιακά προϊόντα. 

Εν συνεχεία η Ιωάννα Σουλιώτη μίλησε για το στολίδι του Συλλόγου που είναι η θεατρική ομάδα που λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία υπό την σκηνοθετική ευθύνη και διδασκαλία της.
 Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια δέχθηκαν επίσης οι χοροδιδάσκαλοι του Συλλόγου Σύλβια Σκαρμούτσου και Στέργιος Δήμος. 

Τις θερμές του ευχές στους Επτανήσιους Φυλής με τη δέσμευση για την ολόπλευρη στήριξη του έργου τους, έδωσε ο καθ’ ύλην αρμόδιος Πρόεδρος Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Φυλής Γιώργος Μαυροειδής, στο οποίο επίσης προσφέρθηκε ένα πακέτο με παραδοσιακά προϊόντα. 

Τις ευχές τους έδωσαν ακολούθως, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς που ήρθε λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Μαυροειδάκος και Γιώργος Αβράμης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Παππά, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Ζεφυρίου Γιώργος Κούρκουλος, οι Αναπληρωτές Δήμαρχοι Χρυσούλα Κουράση και Τόλης Βαδεβούλης, ο Τοπικός Σύμβουλος Μιχάλης Ζουρίδης, ο Συντονιστής του Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Άνω Λιοσίων Βασίλης Ακρίδας και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τσουκλιδίου, Νίκος Νικολόπουλος. Τις θερμές ευχές τους έδωσαν επίσης, τα φιλόξενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Στέργιος Δήμος. 

Ακολούθησαν εξαίσιοι χοροί του Ιονίου από το χορευτικό του Συλλόγου που έδωσε και το έναυσμα για ένα τρικούβερτο παραδοσιακό γλέντι με καλό φαγητό, ζωντανή ορχήστρα και χορούς, που κράτησαν καλά, ως τις μικρές ώρες. 

Ακολουθούν χαρακτηριστικά Videos.


 
Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό




























































0 comments:

Δημοσίευση σχολίου