Το τσίκνησαν δεόντως οι ηλικιωμένοι στα ΚΑΠΗ του Δήμου Φυλής σε Άνω Λιόσια , Ζεφύρι και Χασιά



Σε Άνω Λιόσια – Ζεφύρι και Χασιά, γιόρτασαν οι ηλικιωμένοι του Δήμου Φυλής που τήρησαν το έθιμο και το τσίκνησαν ψυχή τε και σώματι! 
Έτσι το μεσημέρι της Τσικνοπέμπτης 20 Φεβρουαρίου, αρχής γενομένης από το ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων, οι ηλικιωμένοι γέμισαν απ΄άκρη σ’ άκρη τη στέγη τους και τα τραπέζια στρώθηκαν με σπιτικούς μεζέδες, καλοψημένα κρεατικά, όπως το θέλει το έθιμο της ημέρας και γλυκόπιοτο κρασί. 
Κοντά τους στην όμορφη γιορτή βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο αναπληρωτής Δημάρχου και Πρόεδρος των ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων Μαρίνος Σαρλάς ο οποίος τους μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η διαρκής βελτίωση της καθημερινότητάς τους, εντός κι εκτός ΚΑΠΗ. 
Ο Μαρίνος Σαρλάς πέρασε από όλα τα τραπέζια κι αντάλλαξε ευχές με όλους τους. 




Ο Μαρίνος Σαρλάς πέρασε από όλα τα τραπέζια κι αντάλλαξε ευχές με όλους τους.
Από το ΚΑΠΗ Άνω Λιοσίων πέρασαν επίσης κι έδωσαν τις δικές τους ξεχωριστές ευχές μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη, οι αναπληρωτές Δημάρχου Νίκος Χατζητρακόσιας και Γιώργος Κρητικός, ο Πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Άνω Λιοσίων Παναγιώτης Καμαρινόπουλος, η Πολιτευτής της ΝΔ και Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών του Ε.Ε.Σ Τζένη Μπάρα, η Προϊσταμένη του Υγειονομικού Σταθμού Ε.Ε.Σ Άνω Λιοσίων Αριστέα Πλακίδα. κ.α. 
Μετά τις ευχές η Τσικνοπέμπτη κύλισε με μουσική και χορό που κράτησε καλά, ως το απόγευμα. 
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα

































Στο ΚΑΠΗ Ζεφυρίου οι ηλικιωμένοι τσίκνισαν με τον Αντιδήμαρχο Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκο και την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ταξιαρχία Λαθουράκη. Ο Δήμος Φυλής φρόντισε για το καλό φαγητό και την μουσική και οι ηλικιωμένοι έβαλαν τη ζωντάνια το κέφι και το χαμόγελό τους και η ατμόσφαιρα δεν άργησε να γίνει γιορτινή. Ο Αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Μαυροειδάκος ως καλός οικοδεσπότης αφού φρόντισε μαζί με τους εργαζόμενους να μην λείψει τίποτα από κανένα τραπέζι, στο χαιρετισμό του μετέφερε και τις ευχές και τα χρόνια πολλά του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού στους ηλικιωμένους και υπογράμμισε πως «θέλουμε να σας βλέπουμε χαμογελαστούς, εύχομαι καλή διασκέδαση, χρόνια πολλά και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξαναγιορτάσουμε μαζί την Τσικνοπέμπτη». 
Η εκδήλωση ξεκίνησε στη μία μετά το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα αφού μετά το φαγητό ακολούθησε χορός και τραγούδι με τους ηλικιωμένους να παραδίδουν μαθήματα αντοχής και κεφιού! 
Ιδού μερικά χρακτηριστικά στιγμιότυπα.


















Με ένα χασιώτικο γλέντι γιόρτασαν την Τσικνοπέμπτη και στο ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Φυλής. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, αφού έχει αποδειχτεί και σε άλλες εκδηλώσεις ότι ο χώρος του ΚΑΠΗ είναι πλέον μικρός για να φιλοξενήσει όλα τα μέλη, το γλέντι πραγματοποιήθηκε σε γειτονικό χώρο που χρησιμοποιεί η Δημοτική Κοινότητα για δραστηριότητες όπως η Γυμναστική. 

Με κέφι και διάθεση για χορό, την οποία απέδειξαν κιόλας στην πράξη, τα μέλη του ΚΑΠΗ Χασιάς τίμησαν το έθιμο της Τσικνοπέμπτης και ευχαρίστησαν για τη διοργάνωσή του τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού και την Υπεύθυνη του ΚΑΠΗ, Αντιδήμαρχο ΔΚ Φυλής και Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Φυλής, Ελένη Λιάκου. «Σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας σε ό,τι διοργανώνουμε. Έτσι μάς δείχνετε την αγάπη σας», είπε η Ελένη Λιάκου την οποία οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αγκάλιαζαν σαν κόρη τους. «Το χαμόγελό σας είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μένα», τόνισε και γιόρτασε την Τσικνοπέμπτη μαζί τους γλεντώντας και χορεύοντας.
Κοντά στους ηλικιωμένους βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Φυλής, Διονύσης Βλάχος, ο οποίος ευχήθηκε στα μέλη του ΚΑΠΗ και γλέντησε μαζί τους.
Ακολουθούν χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα






















0 comments:

Δημοσίευση σχολίου