4 Απριλίου 2020, Παγκόσμια ημέρα για τη διαχείριση των αδέσποτων


Απολογισμός δράσεων Δήμου Φυλής
Προσθήκη λεζάντας
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, την 4η Απριλίου 2020, ο Δήμος Φυλής ενημερώνει για την πορεία Δημοτικού Προγράμματος Διαχείρισης των Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς καθόλη την διάρκεια του 2019 και για τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τον έλεγχο του αριθμού τους και για την τήρηση των κανόνων ευζωίας τους.
Έτσι, το έτος 2019 :
  • 274 σκυλιά (έως σήμερα περισσότερα από 1550) και 15 γάτες περισυλλέγησαν, σημάνθηκαν ηλεκτρονικά και περιθάλφθηκαν, ενώ τα περισσότερα από αυτά στειρώθηκαν, επαναφέρθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον. Για την φροντίδα τους συνδράμουν δεκάδες φιλόζωοι, τα 76 μέλη του Δημοτικού Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων και τα μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου.
  • Από τα 274 αδέσποτα σκυλιά που περισυλλέγησαν τα 39 ήταν τραυματισμένα, τα 51 άρρωστα και τα 32 κουτάβια.
  • Από τα 274 αδέσποτα σκυλιά τα 121 μεταφέρθηκαν στο ΔΙΚΕΠΑΖ με μεταφορικό μέσο του ΔΙΚΕΠΑΖ, τα 64 με μεταφορικό μέσο του Δήμου και τα 89 από φιλόζωους.
  • Από τα 274 αδέσποτα σκυλιά τα 201 ήταν θηλυκά, ενώ τα υπόλοιπα 73 αρσενικά ήταν κυρίως κουτάβια, τραυματισμένα, άρρωστα ή επιθετικά.
  • Πραγματοποιήθηκαν 36 υιοθεσίες αδέσποτων. Συνολικά από το 2009 έχουν πραγματοποιηθεί 197.
  • Η δημοτική υπηρεσία διαχειρίστηκε 109 επίσημες σχετικές καταγγελίες εκ των οποίων 61 ήταν για απειλή από αδέσποτα σκυλιά, 4 για δάγκωμα από αδέσποτο σκύλο με εκδορά, 2 για κακοποίηση ζωών, 13 για μη τήρηση κανόνων ευζωίας και 29 διάφορες άλλες περιπτώσεις. Συνολικά από το 2012 η υπηρεσία έχει διαχειριστεί έως σήμερα 353 καταγγελίες.
  • Έως σήμερα έχουν τοποθετηθεί 17 ποτίστρες σε σημεία τα οποία επιβλέπονται από μέλη του Δικτύου Εθελοντών Φιλόζωων του Δημοτικού Προγράμματος Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Φυλής.
  • Συνεχίστηκαν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προστασία και την ευζωία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων συντροφιάς με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, με αφίσες, με δελτία τύπου κα. Από αυτές ξεχώρισαν η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων για την ευζωΐα των αδέσποτων ζώων από το Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου, στα πλαίσια των δράσεων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος WALK THE GLOBAL WALK - 2019 για τις Βιώσιμες Πόλεις και η Συνάντηση (2019) του Δημοτικού Δικτύου Εθελοτών Φιλόζωων του Προγράμματος Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Φυλής (Το Δίκτυο αριθμεί 76 μέλη).
«Ο Δήμος Φυλής συνεχίζει αδιάκοπα τη φροντίδα των αδέσποτων. Η διάθεση τροφών γίνεται αδιαλείπτως και την τρέχουσα περίοδο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Παρακαλούμε όλους τους συνδημότες μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, να μην ξεχνούν τους τετράποδους φίλους μας», υπογραμμίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γεώργιος Αβράμης.
Η διάθεση τροφίμων για τα αδέσποτα γίνεται καθημερινά, από την αρμόδια Δημοτική Υπηρεσία, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και στη συνέχεια με προκαθορισμένο ραντεβού και ώρες 09:00- 13:00 μ.μ.. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τηλεφωνήσουν στα τηλέφωνα: 213-206 0020 και 210-2411626. Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να αιτηθούν και για τη σχετική βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση των αδέσποτων.
Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό 










0 comments:

Δημοσίευση σχολίου