Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία, αύριο Τρίτη 7η Απριλίου 2020 λέει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Φυλής


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ 
Τ Ρ Ι Τ Η 7 Α Π Ρ Ι Λ Η 
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Δυναμώνουμε τον Αγώνα μας
για την προστασία της ζωής & της υγείας μας 

Συνάδελφοι – Συναδελφισες
Σήμερα το σύνολο των εργαζόμενων στην Δημόσια υγεία , από τον πιο απλό τραυματιοφορέα , από τον οδηγό του ΕΚΑΒ , από την νοσοκόμα και το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων , από τους γιατρούς δίνουν την μάχη για να διαφυλάξουν την υγεία και την ίδια την ζωή ΟΛΩΝ μας . 
Παρά τις τεράστιες ελλείψεις , παρά το κλείσιμο και την συγχώνευση νοσοκομείων , παρά την σχεδόν κατάργηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας το σύνολο του υγειονομικού κόσμου έχει θέληση – δύναμη αλλά και φωνή για να μας πούν πόσο αναγκαία είναι η ΔΗΜΟΣΙΑ – ΚΑΘΟΛΙΚΗ & ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.
Μέσα από τα συλλογικά συνδικαλιστικά όργανα των υγειονομικών έχει κηρυχθεί η ΤΡΙΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΗ ως ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 
Χαιρετίζουμε την δράση τους αυτή αλλά και συμμετέχουμε ενεργά διεκδικώντας και εμείς:
-Άνοιγμα όλων των ΜΕΘ και πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού. 
-Να επιταχθούν νοσηλευτικά κρεβάτια, χειρουργεία, εργαστήρια, όλες οι ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μαζί με το προσωπικό τους, και να τεθούν σε πλήρη κρατικό έλεγχο. 
-Να επιταχθούν όλα τα αναγκαία υλικά υγιεινής, προστασίας, τεχνολογικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας και των υγειονομικών. 
-Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού. 
-Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων. 
Επιπλέον σαν εργαζόμενοι στον Δήμο διεκδικούμε:
-Πλήρη στελέχωση με γιατρούς και λοιπό προσωπικό των μονάδων υγείας που είναι στην περιοχή μας 
-Ουσιαστική παρέμβαση ( απολυμάνσεις – καθαριότητα κλπ ) σε όλες τις γειτονιές του δήμου 
-Μόνιμη παρουσία του γιατρού εργασίας στους χώρους εργασίας μας. 
-Συνέχιση της τακτικής απολύμανσης των χώρων εργασίας , των αυτοκινήτων και των απορριμματοφόρων 
-Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων (γάντια, μάσκες, γυαλιά, ολόσωμες φόρμες, αντισηπτικά κλπ.) και αντικατάσταση των φθαρμένων και παλιών ΜΑΠ που αποτελούν εστίες μόλυνσης. 
-Διενέργεια προληπτικών διαγνωστικών τεστ στους εργαζόμενους.
-Μονιμοποίηση δίχως όρους και προϋποθέσεις των συναδέλφων στο ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και των άλλων ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ καθώς επίσης και όλων των άλλων συμβασιούχων 
Τέλος δυναμώνουμε την φωνή μας απέναντι στα έκτακτα αντεργατικά μέτρα που σκοπό έχουν να τα διατηρήσουν και μετά το τέλος της πανδημίας. 
Δεν θα τους κάνουμε την χάρη . 
Θα λογαριαστούμε, όπως πάντα, με γνώμονα τα δικά μας σταθερά ταξικά συμφέροντα . 
Α. Λιόσια 5 Απρίλη 2020
το Διοικητικό Συμβούλιο 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου